Vidd innen a kocsid, rontja az üzletet!

2011. augusztus 25. 11:33

Tényleg haver? És az megvan, hogy az általad (is) okozott dugóval a saját bizniszedet rombolod?

2011. augusztus 25. 11:33
Kiss Ádám
Hírszerző

„Itt most azt a tényt szeretnénk rögzíteni, hogy Budapest belvárosában alapvetően az cseszi el a közlekedést, a létezést, meg mindent, hogy túl sok az autó. És kész. És legyen bár csilivili békávé és holdig érő bicikliút, ez akkor sem maradhat(na) így. Arról van szó, hogy kormányokon és önkormányzatokon átívelve küzdünk egy rakás problémával, például légszennyezettség, dugók, kevés parkolóhely, zaj, korom, mennek az őrületes viták, demonstrációk és botrányok, úgy, hogy közben mintha a lényeg lenne pont elvétve mindig, és ennek következtében a megoldások, megoldási javaslatok olyanok is lesznek, amilyenek.(...)

Mit érdemel az a társadalom, amelyik saját épített örökségének legértékesebb részét, elegáns tereket, patinás belvárosi ingatlanokat degradál értékük alá, gyakorlatilag koromfogónak és parkolófelületnek? Miért jó az bárkinek, ha a városnak azok a részei, amik turistacsalogató látványosságok, értékes irodák, belvárosi lakások lehetnének, értéktelenek, mert az ablakot sem lehet rajtuk kinyitni, a falaik feketék a koromtól, az erkélyükön vastagon áll a por, alattuk/felettük üres üzletek lehúzott redőnyei vannak? Mit érdemel az a társadalom, amelyik egy két ház közötti sík felületet inkább járművek tárolására használ, vagy még egy sávot szeretne rá, minthogy egy kellemes terasz, játszótér, némi fa, meg virág legyen rajta?

»Még ha dugó van, az sem érdekel, egyszerűen jó érzés benne ülni« - mondja szerelmes szavakkal a kocsijáról egy ifjú kapitalista. Tényleg haver? És az megvan, hogy az általad (is) okozott dugóval a saját bizniszedet rombolod?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2011. augusztus 26. 08:33
Belső Ferencvárosban 400 Ft /óra a parkolási díj ez egy hónapra vetítve kb. 120.000Ft egy 6 nm területre. Ádika ha belegondolsz ekkora hasznot még kaszinóban sem lehet elérni, itt csak az egyetlen beruházás 6 négyzetméterenként 1 db Demszkyféle kétkarú rabló (parkolási díj automata)
Akitlosz
2011. augusztus 25. 23:21
Akkor add el az autódat, senki sem kényszerít a használatára, ha úgyis zavarnak a dugók!
gross
2011. augusztus 25. 23:19
A kerékpározásban még nagy potenciál van a laposabb részeken (beleértve egy párizsi típusú kölcsönhálózatot is). Kiderítették, hogy a kezdetben sajnos vannak balesetek, de amikor már sok kerékpáros közlekedik, ezek megritkulnak - ti. az autósok megszokják, hogy mire kell figyelni és általában lelassul az átlagos közlekedési sebesség a forgalmasabb szakaszokon. Ez aránylag kis időveszteséggel jár számukra, hiszen ezeken a belvárosi utcákon amúgy sűrűk a kisebb-nagyobb dugók, lámpák, stb. ami előbb-utóbb megfogná őket amúgy is.
kukagyerek
2011. augusztus 25. 21:41
Ennek ellenére mély undorral vidékiznek le mindenkit, aki nem butapesten él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!