Üzenet 2040-ből

2011. december 31. 09:09

Lázadnak a zsoldosok és az örök ostobák. A zsoldosok számításból, az ostobák földhözragadt, elpusztíthatatlan butaságból.

2011. december 31. 09:09
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Ma, a tömegkommunikáció világában nincsen szükség valódi csatákra, győzelmekre és bukásokra. Nincs szükség mindig gyorsabb ügynökhálózatra sem. Ma csak HÍR kell – s megbuknak országok, kormányok, birodalmak. Ennyit változott a világ.

2011 a hiénák s a mögöttük álló láthatatlanok esztendeje. Állnak még Dobók itt-ott, s óvatosan megkísérlik az ellenállást. Odakint nincsen már had a vár körül. Csak újságokat hajigálnak be a várba, a hitelminősítők legfrissebb véleményeit, és a láthatatlanok zsoldjában álló hatalmasok fenyegető leveleit. A védők pedig állnak, és figyelnek. Még nem akarják odadobni hitüket a mátrixnak. De figyelnek. Értik –vagy inkább egészséges ösztöneikkel érzik-, mire megy ki a játék. Ezért várnak. És hallják, ahogy odalentről, a vár pincéjéből felszűrődik a lázadók zajongása.(...)

Hát akkor mondjuk kollektív fűszálakként: 2011 legnagyobb újdonsága, hogy támadtak emberek a mátrixban, akik elkezdték keresni a Szellemet. S ha 2040-ben lesz még, aki visszatekint ide, akkor tudhatjuk: megtalálták. Mi pedig annyit tudhatunk legalább, hogy ezt a harcot nem veszíthetjük el. Hajigáljanak bármit odakintről a várunkba. Mert igenis erős vár a MI istenünk…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Estéfán
2011. december 31. 19:08
Sok sületlenségek röpködnek itten a különféle szekértáborokból, melyekben az a közös, hogy véleményem szerint fingunk nincsen arról amiről beszélünk. Számomra úgy tűnik, leginkább a "szakértőknek" nincsen. Arról sem, hogy valójában mi történik körülöttünk. Vihar-e a biliben, avagy passzátszél, s ha az, akkor melyik hátsóból ered valójában. Értem úgy, hogy az már egy politikailag pallérozatlan kisiparosnak is (mint én) szöget üt a fejébe, hogy mi végre ez a bődületes össztűz egy olyan kis rozzant váracska ellen, mint a miénk? Minden nap minimum két top kategóriás politikus küldözget jóindulatú figyelmeztetésbe csomagolt fenyegetéseket a várkapitányunknak és minimum két top kategóriás világlap jajdul fel a magyar demokráciát fenyegető végveszélyt kiáltva. Azért azt még a fülkék forradalmának kárvallottai is elismerhetik, hogy ha bizonyos ortodoxos iskolák ízlésének nem felelnek is meg, a kifogásolt törvények mondataiból nehezen rakható össze egy diktatúra alapvetése. A börtöneink sem azért túlzsúfoltak, mert tele lennének a sajtószabadság eltiport gerilláival, vagy ellenzéki aktivistákkal. Próbáljuk elképzelni vizuálisan, amint egy EB, IMF hivatalnok, amerikai külügyminiszter, publicista, reggel arra nyitja ki a szemét, hogy ma feltétlenül fel kell emelnie a szavát a szegény magyar nép védelmében, akit gonosz tirannusa végkép le akar igázni. Ugye ezt nem mondjátok komolyan? Klintonné nem is tudott valószínűleg rendesen aludni, hiszen olyan rémtett történt kelet európában, hogy a Klubrádió nem nyert frekvenciát. Beleköthettek a béna élcelődésembe, de azért ez a minimum aránytalan reakció minimum elgondolkodtató. Kinek és milyen tyúkszemére készül rálépni egy gazdaságilag tökéletesen jelentéktelen kis ország várkapitánya, amitől ilyen mértékben idegessé vált és ekkora erőket mozgósított? Valószínűleg elég kevesen tismerik az igazi összefüggéseket, persze én se. A tényekből valami mégis kirajzolódik. Valószínűleg az a problémája valakiknek, hogy a bankadóhoz, szektor-különadókhoz, stb. hasonló további hülye ötleteink netán megtetszenek más országoknak is. Az aggodalom mindazonáltal biztosan nem alaptalan. Szabadságharcainkat eddig kivétel nélkül elbuktuk, a vezetőik közül pedig csak elvétve úszta meg egy-egy számüzetéssel. Várkapitányból se csak Dobó Istvánunk volt, hanem Boremissza Gergelyünk és Szondi Gyögyünk is. A jelenlegi kapitányunk még abban sem reménykedhet, hogy Ali basa katonai tiszteletadással adja meg neki a végtisztességet.
nagyjózsef
2011. december 31. 12:44
A cikk nem lenne rossz, csak éppen a kormány valódi poltikája sokkal inkább a Hegedűs-félékére hasonlít, akik Orbánt Dobónak akarják eladni. Keserű ébredés lesz a jövé évben, amikor aláírják az új IMF paktumot, és elkezdik megfizetettni a néppel, miközben a svájci frank árfolyama újabb és újabb csúcsokat dönt. Az elmúlt másfél év után már csak a nagyon buta vagy a nagyon elfogult emberek hisznek a Fidesznek.
brabant89
2011. december 31. 11:52
"és a láthatatlanok zsoldjában álló hatalmasok fenyegető leveleit." Tehát Barroso, Clintonné mind-mind a "láthatatlanok" zsoldjában állnak. Ez már Csurka szintje.
Tyler Durden
2011. december 31. 11:50
Bayer München Zsolti írt már valaha életében normális cikket? Egyébként mindenkinek Boldog Új Évet kívánok, kivéve a Fidesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!