Mi van a hipermarketek polcain?

2012. február 27. 21:12

Mit tud egy 900 forintos ausztrál? És egy kaliforniai 600 forintért? És mihez adja a nevét Dúzsi Tamás az Aldiban?

2012. február 27. 21:12
Élet és bor
Élet és bor blog

„Bár nekünk, borisszáknak gyakorlatilag minden rossz borra kiadott forint nagyobb veszteség, mint egy jobb borra az értékénél több kiadott pénz. Nem az volt a lényege, hogy le tud-e az ember emelni egy Oremust vagy egy Sauskát a hipermarket polcáról, mert le tud emelni már, van. A cél inkább az volt, hogy olyan borokat nézzünk meg, amelyek árcímkéjétől nem riad vissza még egy mezei vásárló sem, aki tulajdonképpen nem ért a borokhoz, csak inni akar egyet, olcsón. Ilyeneket kerestünk, a plafon 2000 forint volt, ennyit találtunk még megengedhetőnek. (...)

3, Danubiana Cabernet Sauvignon 2009
13% alkohol, Aldi, 1299 Ft

A bor címkéjén Dúzsi neve virít, nehéz nem észrevenni. Örülünk, hogy megtaláltuk az olcsó mennyországot, de hamar csalódunk, ugyanis nem Dúzsi Tamás termelte, csak a nevét adja hozzá. Hát, abban a hitben éltünk, hogy egy nagyobb borász nem adja a nevét akármihez, még az Aldiba sem. Mert tudja, hogy vannak elvetemült borbuzik, akkor utánamennek, kiszúrják és jól lebuktatják. A bor színe a sötéttől igen messze van, rozsdás villanások jellemzik ezt is. Klóros szag és mesterkeltség. Mintha egy kémiai laborba térnénk be. Hogy mi van? Nem is értjük, nézzük a címkét, Dúzsi Tamás, és közben forgatjuk a poharunkban ezt a borzalmat.

Kandi kamera? Kész átverés? Sajnos egyik sem. Disszonáns, rossz borral van dolgunk, nélkülözi a természetességet és a gyümölcsösséget. Kifejezetten rossz inni, keserű, savanyú, klóros, vegyszeres. Nem csak unalmas és üres, hanem disszonáns, hibás és rossz is, ezt nem issza meg még a legelhivatottabb borkedvelő sem. 2 pontot kínáltam meg neki első nekifutásra, de ez bizony rosszabb, mint a Hilltop, ezért csak 1 pont. Érdekelne, hogy Dúzsi Tamás miért adja a nevét ehhez a hulladékhoz, amit mellesleg H-0058 termelt és palackozott. Szégyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Longaver Anna
2012. február 28. 15:42
Tisztel Borivók! (én vörösbor párti vagyok) A minap hallottam egyes gazdáktól, hogy a nagy nevek a "szakmában" olasz lőréket hoznak be és adják hozzá a nevüket. Tapasztalom, mert ennyi borszőlő kizárt, hogy (Sajnos) kis hazánkban teremne. Tehát tisztelt csaló borforgalmazók jó lenne végre tisztességgel megdolgozni a haszonért! Ami engem illet , elvből nem veszek drága bort, mert nem hiszek a minőségben. Mit tud egyébként egy 2o ezer forintos nedü ? Ki dönti el, hogy minek mennyi az ára stb. Lenne még néhény kérdésem , ugyanis Magyarországon sok ember él rabszolga sorban 47.5oo foritból ami nem titok,hogy ebből ásvány vízre sem telik. Tehát ne borzoljuk a kedélyeket mert nagyon illetlen és szemtelen dolog a jelen kiszolgáltatott helyzetünkben. Csak szerényen bortelmerők és kereskedők!! Jót s jól !!!
Basiliscus
2012. február 28. 13:00
Chile-i borral próbálkoztam. Borzalmas volt.
szigno57
2012. február 28. 11:18
Itthon még nem vettem AU. bort, 20-25 AU$ nagyon finomak vannak kint. De a kannás 4 literes 16 dollárért is kitűnő. Egyáltalán nem lőre, vagy csinált bor. Nem tudom miért hoztak ide vackot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!