Heti útravaló

2012. március 13. 09:41

Ez az, ami az igazi párkapcsolatban életveszélyes. Beengedni valakit magamba oda, ahová én sem megyek be szívesen: ez a jó kapcsolat alapja. Ez csak kölcsönös lehet.

2012. március 13. 09:41
Müller Péter
Life.hu
„Igazi társad csak az lehet, akitől nem félsz. Aki előtt nem kényszerülsz színjátékra. Nem is tudsz. Ha igazi társad, úgy jár benned, mint saját magában, és te is őbenne. Másokhoz hasonlóan te is sok mindent nem szeretsz magadban, de még annál is több dolog van, amiről nem is tudod, hogy benned van. Eldugtad, magad előtt is. Vagy így mondom inkább: lehazudtad. Olyan helyre dugtad, hogy te sem látsz oda. Nem is akarsz, nem is tudsz róla, de ő tud! Ő látja!

A társaddal »igazságviszonyba« kerülsz. Ez az, ami az igazi párkapcsolatban életveszélyes. Beengedni valakit magamba oda, ahová én sem megyek be szívesen: ez a jó kapcsolat alapja. Ez csak kölcsönös lehet. Ő is csak akkor lehet a társad, ha beenged önmagába. Lelkének olyan helyére, ahol nemcsak az értékeit, de minden szennyesét is őrzi, eldugva, hogy maga se lássa. Elfelejtse, és letagadja, olyan erővel, hogy meggyűlölje azt, aki szóvá teszi és megmondja neki.

Gondold el: ha szeretkezel, le kell vetkőznöd, meztelenre, és ez még nem elég. Bele kell bújnod a legtitkosabb szerveddel a másik testébe, és be kell fogadnod a tested legintimebb részébe őt. Nincs mese.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2012. március 14. 08:49
„Egy lélekkel rendelkező test azonban nem csupán egy biológiai test, hanem egyénisége, személyisége van. Van belső élete. Egy mókusnak nincs ilyen bonyolult belső világa. Semmilyen másik élőlény nem Isten képére lett teremtve (rohadtul antropomorf, mondod), és nem adatott neki szabadság, hogy válasszon: szeret vagy nem szeret.” (Konkoly Edit) Noha mi is a természet részei vagyunk, mint biológiai lények, tudatunk olyan speciális helyzetbe hozott bennünket, hogy egyre jobban képesek vagyunk megérteni a természet működésének műhelytitkait. Erre egyetlen más lény sem képes. Egy férfi-nő kapcsolatnak az állati szintre süllyesztése, nincsen összhangban azzal az ajándékkal, amit a természettől kaptunk a magasabb rendű, a biológiai lények között egyedül álló emberi tudat formájában. Müller Péter nagyon jól megfogalmazza, hogy normális emberi lények szerelmi élete, miben különbözik alapvetően a mókusok szerelmi életétől.
lionheart
2012. március 13. 16:44
A Coleho-olvaso nok egy kulon kategoria, ezek azok, akiknek a noi magazinok ezoteria, szex illetve nehol ezoterikus szex rovaait faljak es utana meg megprobaljak az ott olvasott marhasagot atultetni a gyakorlatba azzal a szerencsetlen ferfival, akit az utjukba sodort a szel. En voltam 2 ilyennel is, amint ez kiderult, olyan gyorsan leptem le, hogy vissza sem neztem. Hasonlo kategoria a horoszkopokban hivo nok kategoriaja. (Baz, van aki meg part is horoszkop alapjan valaszt.)
Csajtorján
2012. március 13. 15:21
Jól csak a szívével, többet ésszel mint erővel. Blablabla blablabla blablabla A lélek fájdalmát nem oltod kenőccsel. Blablabla blablabla blablabla Higgy magadban és a világban Blablabla blablabla blablabla Szeresd a zembereket meg magadat.
magnamater
2012. március 13. 15:08
Müller kétségkívül a Freud tanítványa, aki tudatalatti világunkat felfedezte, de nem sikerült megértenie: ez a szervezet védekezése: el kell süllyeszteni,be kell tokosítani, ami ártalmas, a pszichoanalízissel csak még nagyobb bajt okozhat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!