Tanárnő a guillotine alatt

2012. április 05. 15:23

A michigani iskolafelügyelet megszüntette a munkaviszonyát egy általános iskolai napközis tanárnőnek, amiért nem volt hajlandó megadni a közösségi portálon használt profiljának jelszavát.

2012. április 05. 15:23
Balogh Roland
Embargó

„A fiatal tanárnő tavaly áprilisban ugyanis feltett egy fotót az egyik munkatársnőjéről, amelyen bokáig letolt nadrággal látható. Hester saját bevallása szerint csak viccelődött, a fényképen pedig valóban szinte semmi nem látszik, csak a letolt nadrág, két cipő, és a két combból épphogy valami. A tanárnő ezért határozottan állítja, a felvételnek nincs semmiféle pornográf vagy erotikus üzenete. Ennek ellenére a tanfelügyelet – egy névtelen szülői bejelentés alapján – a publikálást követően arra akarta kötelezni a nőt, adja meg jelszavát. Miután Hester nem engedte meg, hogy munkaadói az ő profiljában garázdálkodjanak, felfüggesztették állásából.

A majdnem egyéves kényszerpihenő vége elbocsátás lett. Hester azonban nem hagyta annyiban a dolgot, beperelte a tanfelügyeletet, és első bírósági meghallgatására már jövő hónapban sor kerül. Jó hír lehet a tanárnő számára, hogy noha Michiganben egyelőre még nem tiltja a törvény az ilyen jellegű gyakorlatot, két michigani republikánus képviselő épp az ilyen visszaélések miatt a minap terjesztett be egy olyan törvényjavaslatot, amely nem engedélyezné ezt az emberi jogokra is veszélyes nyomásgyakorlást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!