Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Az MSZMP-vezérkar az ellenállás sejtje volt!

2012. április 12. 12:47

Szegény Szűrös Mátyás, hát tényleg az ötvenes évek kommunizmusának tragikus áldozata volt ő.

2012. április 12. 12:47
Rajcsányi Gellért
konzervatívanarchista

Több mint húsz évnek kellett eltelnie, mire végre körvonalazódik az igazság az 1989 előtti rendszer valódi működési elveiről.

A minapi hírlapos Pozsgay- és Szűrös-interjúból is kiderül, hogy az MSZMP fejesei jóhiszemű, állandó megfigyelés alatt tartott és hátrányok sorát elszenvedő, rendes magyar emberek voltak, mentesek minden marxista maszlagtól és kommunista hatalomtechnika alkalmazásától. Ők csak úgy beestek az államhatalom élére, pedig Pozsgay is megmondta, hogy Grósz intrikált ellene, Szűrös Mátyás pedig akkora ellenálló volt, hogy moszkvai külügyi diplomája megszerzése után csak visszaminősített pozíciót kaphatott a külügyben, „attasé helyett segédattasé lehettem.” Szegény Szűrös Mátyás, hát tényleg az ötvenes évek kommunizmusának tragikus áldozata volt ő.

Nálunk úgy tűnik, a rendszer minden fejese a rendszert bomlasztotta, Medgyessy Pétertől Szűrös Mátyásig. Még a végén kiderül, hogy az MSZMP-n kívüli, párttagságból és pártkarrierből nem kérő társadalmi többség volt az igazi elnyomó moszkovita rendszer, az MSZMP KB pedig az ellenállás apró sejtjeként küzdött a független Magyarországért.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
parafin
2012. április 13. 00:19
Szűrős a Pozsgay nem azért bégetett kifelé a (végén) az MSZMP-ből, hogy egy másik akól melegét élvezhesse a bukás után?
slomovicz
2012. április 12. 21:39
Rajcsányi Gellért: Az MSZMP-vezérkar az ellenállás sejtje volt! Előszőr az értelmes változat ugrott be- igy: "Az MSZMP-vezérkar az ellenállás selejtje volt! " De komolyra forditva, akkor vagyunk korrektek valakihez ha értékeljük amikor beismeri a hibát amit elkövetett életében. Kommunistáknál ez szinte kizárt. Tehát- NEM az a baj valakivel hogy kommunista volt(vagy náci volt) hanem az hogy nem fogadja be a társadalom elitélő erkölcsi alapon álló véleményét. Mert- nem kell magyarázzam, a Kádári kommunizmus , a szintiszta önkényuralom volt ahol politikai okokból kivégeztek kétszázhetven embert. Ezt mélyen elitéli, minden rendes erkölcsi alapon álló ember. A mi balos vörösfasisztáink, csak a tőkét, poziciót mentették át - semmit soha nem bántak meg. Aki visszafordult a " Damaszkuszi úton" az megérdemli a bocsánatot.
kukagyerek
2012. április 12. 16:40
Sem pozsgai, sem szűrös nem rosszabb, mint a fideszben landoló mszmp-kiszes köpönyeg forgatók.
Honfi-fi
2012. április 12. 15:25
Így megy ez. Ahogy idő teltével kihalnak az értékelhető tanuk, úgy bátorodnak fel a még élő ex-funkcik és egyre inkább azt és úgy mesélnek el nekünk, ahogy, és amit csak akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!