Pesti vagy Kardeván?

2012. május 24. 17:42

Rossz minőségű termék nemcsak külföldi lehet, hanem magyar is.

2012. május 24. 17:42
D. Horváth Gábor
MNO

„Kardeván Endre szerint az egyes multiláncokkal már csak azért is kesztyűs kézzel kell bánni, mert nélkülük az emberek már nem jutnának hozzá élelmiszerekhez. Látván azonban itthon a különböző láncok sokaságát, meg a boltok gyakoriságát, azt lehet mondani, hogy ha tényleg nem az államtitkár bátorságával van a baj, s valóban ezt gondolja, akkor nem ártana szert tennie tapasztalatokra.

Pesti szerint friss terméket inkább hazai termelőtől vagy kereskedőktől érdemes vásárolni, mert a multiktól sokszor bizonytalan eredetű, ezernél több kilométert is utazott árut lehet venni. Azonban ugyanez igaz a hazai láncokra is, amelyek fittyet hányva a magyar termelőkre, sokszor ugyancsak külföldről hozzák be az itthon is honos terményeket, akár idénykor is. A sor végére pedig tegyük oda azt is, hogy rossz minőségű termék nemcsak külföldi lehet, hanem magyar is. Ha pedig valami rossz, akkor mindegy, honnan származik.

A helyzet még ennél is bonyolultabb, és ma már mindenki a saját bőrén tapasztalja, hogy a fogyasztói társadalmak sajátja, hogy a fogyasztók húzzák a rövidebbet. Az előállított javakba vetett közbizalom megingott, mert a piac a tömeges átverésre épül. Ebben az állapotban az államok szerepe felértékelődik, hiszen polgárainak tömeges megkárosítása ellen a legszigorúbb eszközökkel kell fellépnie. Akár úgy, ahogyan Pesti Imre javasolja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2012. május 24. 22:45
És a COOP, a kurva "jó szomszéd", aki pont falun drágább, mint városban??? Mert városban van verseny, falun csak ő van, ezért szívatja a parasztot!!!!! Tehát: nemcsak az áru szar, de az árus is szar lehet, még ha hazai is!!!!
Tyrker
2012. május 24. 20:08
Ne már, tényleg?
kjkj945
2012. május 24. 17:54
De a küfődi az rossz. már az eju is elismerte, hogy amit adnak keletejuba annak a minősége 1/5-e 1/10-e annak amit nyugatra adottnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!