Van humor a „diktatúrában” is

2012. május 07. 08:23

Az élethez való nem éppen konstruktív hozzáállás adja a filmecske sava-borsát; nem államkötvényt, hosszú távú megtakarítást, hanem heti reményt árulnak.

2012. május 07. 08:23
Elem
Embargó

„A »bolondok adója« behajtóinak tévéreklámjában egy diplomaosztón (vagy kisdoktori átadón?) találjuk magunkat, ahol az egyik bizottsági tag egyszer csak felpattan, s elkezdi előtúrni a kemény munka gyümölcseit, majd a zsebéhez kap, s megnyugvással konstatálja, hogy az, ami igazán számít, a szelvény megvan. Hiszen kit érdekel a tisztességes előrejutás, a különböző tudományos fokozatok vagy egy esetleges diploma léte vagy nemléte, ha a mesés nyereménynek köszönhetően vár minket Hawaii?

Az élethez való nem éppen konstruktív hozzáállás adja a filmecske sava-borsát; nem államkötvényt, hosszú távú megtakarítást, hanem heti reményt árulnak, egy érzést, melynek köszönhetően a halandó, aki munkából kénytelen fenntartani magát és családját, legalább a következő húzásig eljátszhat a gondolattal, hogy pénzügyi gondjai egy csapásra megoldódnak. A lényeg, hogy legalább egy pillanatra megszabaduljunk a nyomasztó Schmitt-ügyes, gyurcsányos, sárga csekkes, ájemefes hétköznapoktól!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem
2012. május 08. 17:37
El is felejtettem megnézni a lottómat.... Milyen egy csontprimitiv bal-jobb oldali középen álló balfasz vagyok.... Hagyjuk ezt a szöveget,mert mindnki játszik valamit,azért mert a szerző nem,attól még nem okosabb,csak nem tudja megfejteni a lottó kitőltésének bonyolult szabályait,és ezért irigy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!