Vallásháború: Surface vs. iPad

2012. június 20. 12:19

Hétfő után nem hiszem, hogy az Apple-nek van félnivalója ezen a piacon. A Googlenek és az Androidnak kell elgondolkodnia, hogy mit hozhat számukra a jövő.

2012. június 20. 12:19
Dobó Mátyás
Doransky

„Az Apple-nél úgy gondolják, hogy a tábla használat egy önálló életmódot és élethelyzeteket támogató eszköz, így teljesen önálló termék kategória, amit nem a számítógéped és laptopod helyett, hanem mellé vásárolsz meg. Ennek megfelelően a kettőnek nem kell egybeérni, pusztán erőteljes integrációra van szükség, ami kényelmessé teszi az eszközök együttes használatát. iCloud, beállítások költöztetése, adat, fájl és beállítás csere az eszközökön, az Apple ennek a hitvallásnak a támogatója. Eddig úgy néz ki, bejött nekik, de nehéz megmondani a stratégia valódi erejét, hiszen nem volt egyetlen használható konkurens sem eddig a piacon.

Most viszont úgy néz ki, lesz. A Microsoft, nyilván történetéből fakadóan erőteljesen más szemléletmódot követ. Szerintük azok az élethelyzetek, amiben a felhasználó benne van, pusztán különböző perspektívák és ezekhez kell igazítani az eszközhasználatot. Számukra a tábla a PC teljesen természetes továbbfejlesztése. Egy számítógép, ami eljutott arra a szintre, hogy érintőképernyős kijelzője legyen, hogy elférjen a kezedben, de ugyanakkor megőrizze a PC minden előnyét, sőt igazából egy folyamatosan nálad lévő számítógép legyen, ami igazodik ahhoz az helyzethez, amiben éppen vagy. Ha a munkahelyeden vagy, bedokkolod és a munkahelyi számítógépeddé válik, ha úton vagy, egy beépített billentyűzettel tudsz írni, ha pedig otthon a kanapén döglesz, akkor egy érintőképernyős kijelző lesz. Ennek a stratégiának a legnagyobb előnye a Microsoft számára, hogy azt az elképesztő ökoszisztémát, ami a Windows mögött volt, ha nem is fájdalommentesen, de képes megmozgatni a táblás világ irányába. Ebből a stratégiai koncepcióból születtek a Surface legjobb innovációi, a kihajtható hátlap, a billentyűzet, stb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vahur
2012. június 22. 11:29
Kihajtható hátlap, billenytüzet, hol tart már a tudomány! Csak épp a bemutatón rommá fagyott a winfos!:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!