Bícs

2012. július 08. 13:52

Vidéki diszkóba menni tulajdonképpen mindenkinek élvezet, az örömnek ez esetben egyetlen szükséges feltétele van.

2012. július 08. 13:52

„A messziről hazatérő, meg a valamilyen véletlen folytán a vidéki városban nyaraló ilyenkor nem friss húsként, hanem kívülállóként érkezik az igényesen berendezett hely igénytelen társaságába, ahol amíg nem bizonyít, nem nyerhet befogadást. Íratlan szabályok ezek, mégis mindenki ösztönösen tudja: a férfiaknál kizárólag a mértéktelen alkoholfogyasztás, nőknél pedig a gátlástalan tánc lehet az, ami lerombolja a közte és a helyiek között álló masszív falakat. Érzi ezt a bizonytalan betérő, már amikor a feltöltött ajkú csaj elveszi a bejáratnál az ezerötöt, és felhúzza tetovált szemöldökét, amikor meghallja, hogy az ár miatt sziszegsz. Huncutul kacsint felé ilyenkor a kopasz biztonsági, reméli, a nagy egyetértés a műszak végén hálás könyörszexbe torkollik majd.

Éjfél előtt eleve nem mész vidéki diszkóba, más sem nagyon. Az üres placc persze nem mindenkit riaszt vissza, és ilyenkor a legkönnyebb megszerezni a fenyődeszkaparkett legmagasabb pontját. A konkurencia nélküli harc a leggazdaságosabb, és ezt iskola nélkül is tudják a lányok.(...)

Néhány óra múlva már kiábrándult fejjel lötyögsz egy sarokban, az emberek ugyanolyanok. Akkorra már a más szórakozóhely hiánya miatt betévedt hipszterek is alább adnak arcukból, és öntudatlan állapotban táncolnak saját körükben. Tök ugyanúgy néznek ki mint öt éve, csak több rajtuk a tetkó, így már van esélyed megkülönböztetni a kizárólag beceneveikre hallgató egyedeket.

Bambán engedsz már ilyenkor a kísértésnek, hogy a helyi barátnők rajongótáborának tagjai teljesítsék hálátlan feladatukat, és téged is meghívjanak egy sor bulangára, vagy valami cukros női löttyre. Az utolsó számoknál akár már táncra is adod fejed, beállsz a tinilányok közé, akik magasabb cipőben, rövidebb szoknyában, és több alkohollal a vérükben órák óta próbálják utánozni a színpadon közben meztelenre vetkőzött kurvákat. A cipődet azért már szívesen levennéd, hiába, a kopasz egyből rád szól: azonnal vedd vissza, mit képzelsz, ez nem egy olyan hely.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. július 09. 09:02
ha kulturált szórakozással és ismerkedéssel lehetne csak párhoz, társasághoz jutni, akkor mindenki rózsacsokorral, keszkendővel stb. nyomulna csak hát ha egyszer a menőjenőzés működik inkább, akkor menőjenőzni fog a médiaszeméten felnőtt fiatalság kereslet és kínálat megtalálja egymást ennyi
NeMá
2012. július 08. 20:57
Ez nagyon súlyos :) Ha bemegyek egy diszkóba nem kezdek el sziszegni a belépőn, a többiek is annyit fizetnek(vagy barát, de te mitől lenél, ha elősszőr mész). Úgy magamtól sosem hallgatok diszkózenét, de ha mégis betévedek, nem kezdek el fintorogni, hogy mi ez a szar zene. Nem kezdek el fintorogni, kik ezek a gnómok, mert valszeg. nem azok, csak nem ismersz senkit. Mindenki lazulni jött, nem művelődni. Ha tetszik egy lány felkéred táncolni, ha nemet mond, nemkezded győzködni, hanem megkérdezed, hogy tud e valaki mást, aki viszont szeretne, valszeg. valamelyik barátnőjét bemutatja. És később már ő is táncol veled. Azért mész hogy szórakozz te is és nem azért, hogy aznap este te legyél, a legmenőbb. Nekem be szokott válni.
*ufó*
2012. július 08. 18:50
"Jó? - kérdezi a hajnal négykor már lekvárt kavargató anyuka a gáz mellől. Jó." ez teccett :) na most, az yo, hogy a népek diszkóba járnak, s nem a tévé előtt lassulnak, vagy valahol magukban, tehát -társaságban- vannak egymást közt, próbálják évezni az életet, ez eddig oké ..., ami viszont nem oké, és a poszt utalni akar, gondolom én, hogy a koreográfia, az est lefolyása nagyjából előre megjósolható, nincs semmi olyan történés, említésre méltó mozzanat, fíling akármi, ami miatt megérné elmenni egy partyra ... mért van ez így ? hát vagy ilyen időket élünk, vagy ilyen az ember-anyag :) lehetne még tovább vizslatni innen a dolgokat, de ma pont Psychedelic Sunday van :) http://www.youtube.com/watch?v=Z62LoOk6BFo&feature=related
Samott
2012. július 08. 17:44
Nincs uj a nap alatt... :) Csak Ferko sokkal szorakoztatobban adta elo anno: http://szombatestilaz.blogspot.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!