A Twitter pálfordulása

2012. július 05. 14:29

Évek óta egy, a számomra fontos szolgáltatásokat összefogó, átlátható, könnyen kezelhető platformra vágyom.

2012. július 05. 14:29

„Vajon mennyire etikus módszer a növekedés szakaszában másokat bevonni, majd egy szintet elérve őket egyszerűen lerázni? (Ha nem etikus, de üzletileg kifizetődő, hányszor játszható ez el? Működni fog ez a modell a következő feltörekvő vállalkozásoknál is?)

Mint sok más internetes cég, a Twitter esetében is a »mi leszel, ha nagy leszel« kérdésre adott válaszról szól a történet. Fejlődésük korai szakaszában a legtöbben sietnek leszögezni, hogy eszük ágában sincs médiacégként fellépniük. Az elmúlt években a Twitter vezetői számos alkalommal kifejtették, hogy egy olyan platformon dolgoznak, amire más szolgáltatók építkeznek, most meg - huss - kiderült, hogy a valósidejű információk terjesztése a fő profiljuk. Vagyis
mégis médiacég, annak ellenére, hogy saját tartalommal nem rendelkeznek. (A Google és a Google News körüli, évekig tartó vitában már egyértelművé vált, hogy a saját tartalom nem feltétele annak, hogy egy céget médiacégnek nevezhessünk.)

A Twitter-LinkedIn válás természetesen tanulságokat hordoz a szélesebb közönség számára is. Leginkább azt, hogy az ingyenes internetes szolgáltatások világában csak a bizonytalanság állandó. Soha nem tudhatod, hogy szolgáltatódnak mikor jut az eszébe mindent átszervezni (Facebook), bezárni a tegnap még forradalminak kikiáltott szolgáltatást (Google Waves), pénzt kérni egy eddig ingyenes szolgáltatásért (Ning).

Évek óta egy, a számomra fontos szolgáltatásokat összefogó, átlátható, könnyen kezelhető platformra vágyom. Ha a Twitter példája ragadós lesz és az átjárhatóság, az együttműködés helyett mindenki reklámokból élő médiacégként kezd el működni, akkor még sokáig kell várnom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!