Energo-szocializmus

2012. augusztus 29. 08:33

A kérdés az, hogy az állam lásson-e el bármit is abból, aminek minőségéről, megfizethetőségéről csak a szolgáltatók egymás közötti versenye gondoskodhat.

2012. augusztus 29. 08:33
Iványi György
HVG

„Tegnap még az egész magyarországi E.ON, mára már csak a nagy energiaszolgáltató egyes tevékenységei államosításának - pardon, ez nem a Rákosi-éra, közpénzből történő felvásárlásának - kormányzati tervében öltött testet. (...)

A tét momentán nem néhány hektár Balaton-parti ingatlan, ilyen-olyan épületekkel, stranddal, saját vasútállomással. A kérdés az, hogy a világ legdrágább, legmagasabb költséggel működő szervezete, az állam lásson-e el bármit is abból, aminek minőségéről, megfizethetőségéről csak a szolgáltatók egymás közötti versenye gondoskodhat. Hogy magán-megtakarítások, vagy az adófizetők szűkös befizetései fedezzék-e egy-egy kulcsiparág fejlesztésének költségeit. Hogy a befektetéseikre vigyázó tulajdonosok, vagy az adófizetők állják-e, ha szolgáltató cégek menedzsmentje netán rosszul gazdálkodik, pazarol, vagy politikai-hatalmi szempontoknak rendeli alá döntéseit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. augusztus 29. 13:16
A kérdés egyre több emberben megfogalmazódik: Milyen határainkon kívüli erő érdekérvényesítési eszköztárának a része a HVG ? Az olimpiai publicisztikáikon is látszott: Nem sok közük van azokhoz az emberekhez,akik a legalapvetőbb nemzeti öntudattal rendelkeznek. Leáldozóban van ennek a balliberális médiumnak is..
Peter8811
2012. augusztus 29. 13:15
Energo matt szocializmus. Megcsináltuk sakk matt.
nyoooc
2012. augusztus 29. 10:49
"A kérdés az, hogy az állam lásson-e el bármit is abból, aminek minőségéről, megfizethetőségéről csak a szolgáltatók egymás közötti versenye gondoskodhat." Van szolgáltatók versenye? Valódi verseny?
kjkj945
2012. augusztus 29. 10:25
vanyi cucilistát akar, ébresztő ma 2012 van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!