Nem vagyunk marslakók!

2012. augusztus 13. 10:14

A (kolozsvári, tágabb értelemben erdélyi) magyarok évente egyszer nagy tömegekben megjelennek a Város nyilvános terein, tereiben. A Kolozsvári Magyar Napokat (Napokon) ünnepelni.

2012. augusztus 13. 10:14
Szántai János
Reflektórium

„A marslakókra vonatkozó alapvető tétel: hogy nem léteznek. Brilliánsnál brilliánsabb elméjű földlakók bizonygatják ezt a többinek, képekkel, számokkal, mindenféle egyéb adattal. Olyan, hogy marslakó, nincs. Hiába végtelen a világmindenség, hiába képzelhető el benne értelmes élet a Földön kívül is. Csak az őshonosok léteznek. Punktum.

Harmadik éve tanulmányozom a Kolozsvári Magyar Napokat. Szabad szemmel, csillagászati távcsővel, mikroszkóppal, röntgengéppel, ami kerül. A megfigyelések alapján határozottan állítom: a (kolozsvári, tágabb értelemben erdélyi) magyarok évente egyszer nagy tömegekben megjelennek a Város nyilvános terein, tereiben. A Kolozsvári Magyar Napokat (Napokon) ünnepelni. Vagy jelen lenni. És íme, a fenti két marslakó-tétel cáfolata. Egy: nem akarják (akarjuk) elpusztítani a földet. Kettő: léteznek. Létezünk. A végkövetkeztetés tehát egyértelmű: nem vagyunk marslakók!

Egy dologra azért felhívnám a figyelmeteket, honfitársaim, (kolozsvári, erdélyi) magyar földlakók: két Kolozsvári Magyar Napok között hozzávetőleg 357 (Kolozsvári, Erdélyi) Magyar Hétköznap van. Legyünk rajta, hogy akkor se higgyen senki marslakónak. Rettentő idegennek. Vagy nem létezőnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!