A nép bajnokai

2012. szeptember 03. 22:36

Azért termelünk annyit amennyit, mert a hazai átlagtól, jóval nagyobb területekkel rendelkezünk, erre ilyen egyszerű a magyarázat.

2012. szeptember 03. 22:36
Varga Máté
Népszava

„A 90-es évek végén, mikor is a család úgy döntött, hogy komoly szőlőtelepítésbe kezd, azzal párhuzamosan egy meghatározó észrevétele volt édesapánknak. Mégpedig az, hogy készítenek nagyon komoly borokat hazánkban, de árukat, sőt ár-érték arányukat illetően nem kedvezőek, egész egyszerűen, nem megfizethetőek az átlag keresettel rendelkező borkedvelőnek itthoni viszonylatban. A megfizethető megfizethető árú borok pedig általában silányak, kellemetlenek, sem az évjáratot, sem a termőterületet, sem a fajtát nem tükrözik vissza. Így, ennek fényében, a legfőbb motiváció az volt, hogy megfizethető árkategóriába, jó ivású, jó minőségű, kellemes, gyümölcsös, és jellegzetes borokat készítsünk.

A fogyasztók visszajelzései rendkívül fontosak számunkra, és a pozitív visszajelzések rengeteg energiát adnak. Könnyű sokaknak odavetni azt, hogy: »Hát ti tömegtermelők vagytok, akkor már a minőséget nem is tudjátok szem előtt tartani, és nem is kézművesek a boraitok.« Nos, ez igen csak beszűkült és értelmetlen szemléletmód. Azért termelünk annyit amennyit, mert a hazai átlagtól, jóval nagyobb területekkel rendelkezünk, erre ilyen egyszerű a magyarázat. Azzal kapcsolatosan, pedig minden elmondtam hogy miért ilyen kedvező ár-érték arányúak a boraink, mely sokaknak szemet szúr, és a kedvező árat a silány minőséggel asszociálja, helytelenül. Szóval, ezzel úgy vagyunk, ha értelmes, és megalapozott egy kritika, azt szívesen fogadjuk, de az értelmetlen, és rosszindulatú kritikákon gyorsan át kell siklanunk. Jócskán kell szelektálnunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
varga_balint
2012. szeptember 07. 15:37
Bár pozitívra sikeredett, de nem PR-cikk.
atila68
2012. szeptember 06. 16:51
Termelőtől kell venni hordóból.
blablabla
2012. szeptember 04. 17:21
==Azt még mindig nem értem, miért kellene valakinek ezeket választani, amikor van egy halom termelő - a megfizethetők között is -, aki szinte csak jó borokat készít.== Egyetértek és pontosítok. Persze, csinálnak jó borokat vargáék is. NA DE: bok, tifani, varga, szeremlei ................. és így tovább sorolhatnám a sok szemét (zsi)csalót... megveszi a szőlőt vagy mustot 100 forintért, aztán ilyen-olyan adalékkal elrontva "bort" pancsol belőle és eladja a zsi-vány teszkónak 1800 forintért. A sok gazdagabb barom sznob pedig megveszi a szar löttyött (és meg is issza). Szörnyű világ, szörnyeteg teremtményei!!! Azért van néhány tisztességes magyar pince.
Hapci
2012. szeptember 04. 15:40
Bővült a portfólió: a sok alsópolcos sz*r mellett már csinálnak jó borokat is Vargáék. Azt még mindig nem értem, miért kellene valakinek ezeket választani, amikor van egy halom termelő - a megfizethetők között is -, aki szinte csak jó borokat készít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!