A drámaíró a színpadon hal meg

2012. október 01. 11:55

Molière ebben a műben mintha magát temetné el.

2012. október 01. 11:55
Hörcher Ferenc
Kultúra és Kritika

„A debreceni előadás Scapin sztorija több szempontból is izgalmas például. A Vidnyánszky Attila és csapata (többek közt Mispál Attila) által pár éve megmozgatott társulat előadása állítólag nem is a legjobb a repertoárjukból – így is két díjat nyert idén a POSZT-on. A nagy ívű tragikomikus koncepciót (a komédiás belehal a saját előadásába)  úgy valósítja meg a színpadon Purcărete, hogy szinte másodpercről-másodpercre kidolgozott koreográfiával mozgatja – kitűnő – színészeit. A címszerepet például az idén érdemes művészi díjjal jutalmazott Trill Zsolt alakítja, a fiatal Hirtling Istvánra, vagy még korábbról a fiatal Darvas Ivánra jellemző intelligenciával és ugyanakkor egész testes szerepformálással. Ám ebből az előadásból nem ugrik ki a címszereplő színész – itt csapatmunka folyik, egyes jelenetekben szinte a táncrendhez hasonlóan szigorú a mozgásinstruálás. Máshol artistamutatványokra kerül sor – például Trillnek fel kell másznia egy hatalmas székhalom tetejére, de a többiek is kitesznek magukért – egyikőjük például úgy bepörög a forgóajtón, mint egy motolla.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!