Le az IMF-fel, éljen a magyar szabadság!

2012. október 10. 10:03

A befektetők bizalmát éppen úgy nem lehet reklámmal visszaszerezni, mint az IMF-ét. Még ha a Magyar Hírlap, Nemzet, Népszabi helyett a New York Timesban is jelenik meg az egész oldalas hirdetés.

2012. október 10. 10:03
Iványi György
HVG

„A befektetők bizalmát éppen úgy nem lehet reklámmal visszaszerezni, mint az IMF-ét. Még ha a Magyar Hírlap, Nemzet, Népszabi helyett a New York Timesban is jelenik meg az egész oldalas hirdetés. A jogbiztonságot, adóbiztonságot, a kormány gazdaságpolitikájának következetességébe és összhangjába vetett hitet kell helyreállítani, akkor – idővel – megjön a bizalom. Hogy tiszteletet tanúsít-e az IMF, amint a kormány hirdetése követeli, azt nem tudom. A tisztelet, Oroszlánszívű Richárd korának elmúltával – mint Don Corleonétól, a neves keresztapától hallottuk – a szervezett bűnözés világának hol hatalomra, hol készpénzre váltható általános egyenértékese. Az IMF ennél hétköznapibb valutákkal, dollárral, euróval dolgozik. Viszont, akár érzelemmentes intézményként, akár érzelmeknek kitettebb szakértői útján, gyakorta találkozik ugyanezzel a cirkusszal. Valahányszor egy kormány nem tud nemzetközi segítség nélkül megállni a lábán. Ám ezt utálja választóinak bevallani. Argentínában például tízévente, menetrendszerűen. A fejlődő világ országaiban, Afrikában, Ázsiában folyamatosan. Néha Európában is. Már ha a bajba került ország demokrácia. A diktátorok kevésbé érzékenyek a közvélemény változásaira, ameddig a pretoriánus gárda támogatását meg tudják fizetni. Mégiscsak demokráciában élünk, a politikai marketingesek és kreatívok nagy örömére.

Élvezettel hallgattam az amúgy bágyadt hetvenes években, amikor rockerek politikai deklarációkba bonyolódtak. Oh, freedom. If you miss me in the back of the bus. Little boxes on the hillside. Hasta siempre, Commandante. Nyomta a Kossuth is, Petőfi is. Ameddig a zenei szerkesztők el tudták adni, hogy róluk szól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2012. október 11. 11:43
nem lehetne egy huszaros nyelvujitassal ezeket a "befektetoket"mostantol"KIFEKTETOK"nek hivni?
Sándor
2012. október 11. 11:43
Egyébként, 2008-ig még válság sem volt mégis megtörtén a tatárjárás szerű ország rombolás, ország és nép teljes mértékű kirablása, és eladósítása!! 2002-2009 közt medgyessy - a gazember - gyurcsányi-bajnai Olyan feltételekkel vettek fel külföldről, újabb és újabb hiteleket, a magyar nép nyakába, gazdagítva ezáltal a külföldi multikat ... amivel még az unokáink életét is megnyomorították. Élj a mának,, ne törődj a holnappal szemlélet uralkodott el, s amikor ebből gúzsból szabadulni akar az ország azonnal zeng a gyűlölet-kórus...
Sándor
2012. október 11. 11:43
zuschlagot feljelentő magyarellenes mesterházi, rohan a Eu-ba feljelenteni a kormányt, mert nem állapodik meg azonnal, mint ők és feltétel nélkül az imf-l...
kgy
2012. október 11. 11:43
Persze, hogy ez a helyzet,de ezt szokás szerint, senki nem emliti meg. A szituációt amibe keveredtünk adósságcsapdának hivák. Aki tud kamatos kamatot számolni annak világos, bármilyen keserü, hogy az adósság visszafizethetetlen, mert a kamattal folyamatosan nó, és amennyiben nincs a kamatot meghaladó növekedés, akkor a GDP százalékában is folyamatosan nőni fog az eladósodás. Mindez független attól, hogy ki van hatalmon, hacsak nem intenek be az államok, hogy fuccs, vége tönkremetünk, tönkrementetek. Slussz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!