Egyetem – begyedem

2012. december 11. 15:55

NEM vagyunk hajlandóak megtanulni újmagyarul, Orbánmagyarul, Hoffmannmagyarul, Matolcsy-magyarul.

2012. december 11. 15:55
addicted to politics
addicted to politics

„Ez a magyar jelen így, 2012. adventjének idején. A Mikulás-hozta 10480-as keretszámba nem akarnak belenyugodni a hallgatók, az oktatók, sem a szülők. Ahelyett, hogy jó állampolgárhoz illően ajándékokat vásárolgatnának (mi a francból???) és fenyőfák után loholnának, kormányhivatalt foglalnak meg tüntetnek.  

Selyempapírba csomagolt tandíj, bocsánat, költségtérítés, bocsánat, részfinanszírozás... NEM, NEM vagyunk hajlandóak megtanulni újmagyarul, Orbánmagyarul, Hoffmannmagyarul, Matolcsy-magyarul. Az elrugaszkodás éve, mi? Na ja, a valóságtól. A részfinanszírozás annyit tesz, hogy félévenként uszkve 200 000 HUF helyett »csak« 100 000 HUF-ot kell befizetned. Neked, nekünk, a szüleinknek. Miből? Megnyirbált műszakpótlékból, eltörölt adójóváírásból, 48 ezres havi bérből, igaz, útépítő Zsiga Marci? A tandíj az tandíj, kereszteljétek el akárhogy is! Amit pedig Ti felsőoktatási átalakításnak neveztek, az a felsőoktatás tönkretétele. Hogy Ti erről egyeztettetek. Egy frászt! Annyit mint az új Tákolmány-alkotmányotokról. Hogy közöltétek, pofázzon itt a szakértő - itt részetekről egy kaján vigyor, mert szakérteni csak Ti tudtok - akármit, akkor is úgy lesz, ahogy megálmodtátok valami lidércnyomásban, miután benyomtatok olyan »jómagyarosan« egy nagy adag pacalt vagy kakasherét késő este.

Ott van kiváló megoldásotok, a Diákhitel 2., meg a duma, hogy azt majd a munkáltató átvállalja. Persze, majd ha hülye lesz. A másik fáintos ötlet, hogy azt majd az állam kifizeti, ha a közigazgatásban helyezkedek el. És ha nem vagyok olyan szerencsés, hogy jó pártkatona családjába szülessek, hogy a frászba kapjak állást a közigazgatásotokban? Oda be kellene születni. Ha meg véletlenül mégsem, akkor rövid úton vagy eltöritek a gerincem, vagy tologathatom az aktákat látástól Pikulásig befogott pofával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Boli
2012. december 11. 23:21
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=508612502504204&set=oa.236911699773469&type=1&theater# Csak nem a jobbik??? :)
Boli
2012. december 11. 22:58
„Ami pedig a tandíjat illeti: Miniszterelnök Úr, kérem, az nagyon sok gyermek számára és család számára egy felesleges és nehéz teher. Ha egyetértünk abban, hogy az a 2 milliárd forint nem föltétlenül innen kellene, hogy bekerüljön a felsőoktatásba, mert a magyar költségvetés – az előbb csak egyetlen példát említettem, többet is tudnék – tudna segíteni és forrást teremteni erre a 2 milliárd forintra, akkor miért kell, miért kell főiskolát és egyetemet végző diákoknak tandíjat fizetniük? Én a Fidesz programjában a legfontosabbnak, a szívemhez legközelebb állónak éppen azt érzem, hogy az első diploma megszerzéséig legyen az oktatás ingyenes! Legyen tandíjmentes! Én akkor leszek elégedett bármelyik kormánynak a működésével, hogyha az egyszerű családokból meg faluról származó emberek, ha tehetségesek meg szorgalmasak, akkor ugyanúgy kiemelkedhetnek, mint ahogyan jónéhánynak talán közülünk a sors ezt lehetővé tette. Ez a legfontosabb, ha úgy tetszik, az én részemről a legszemélyesebb elkötelezettségem, amit a következő kormány működése során mindenképpen szeretnénk érvényesíteni. A tandíjat szeptembertől ne kelljen befizetni! Ezzel azt üzenjük meg Magyarország minden családjának, hogy velük van a kormány. Nem tesz a vállukra felesleges terheket. Igenis akarja, hogy a tehetségesek és a szorgalmasak boldoguljanak. Azt üzenjük meg, hogy a kormány tudja, hogy tehetség, szorgalom és vagyon nem azonos arányban osztattak szét közöttünk. Ezért egy olyan oktatási rendszert kell teremteni, ahol nem a családok vagyoni helyzete szabja meg, hogy kiből mi lesz. Ez a célunk. Szeptembertől nagyon remélem, lesz módunk arra, hogy meg is valósítsuk ezt a célt.” Orbán Viktor, Horn-Orbán vita, 1998.
kaktuszvirág
2012. december 11. 18:53
Az esélyegyenlőség megköveteli,hogy a Cigány egyetemisták szövetsége is teret kapjon a megmozdulásokon! Hol vannak?A rasszista nem Cigány egyetemisták nem engedik őket kibontakozni?
oskar
2012. december 11. 18:47
Az adófizetők most a Gyurcsány-Bajnai által elkurt időszakra felvett kölcsönök törlesztését nyögi, amit 2012-2013-2014-re időzítettek. Mert akkor már tudták, hogy Orbán fogja visszafizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!