Nem lehetünk tisztességes jobboldaliak?

2012. december 04. 14:58

Tisztességes jobboldaliként szeretnénk Magyarországon élni, és jelenleg az Ön felelőssége az, Tisztelt Miniszterelnök úr, hogy ezt meg is tehessem.

2012. december 04. 14:58
Hortolányi Gábor
Szabad Sajtó

„Igen Miniszterelnök úr, Önnek kellet volna megfékezni uralkodásának első percében a Jobbikot épp úgy, mint a szélsőséges liberális baloldali megnyilvánulásokat. Az Ön felelőssége az, hogy a jelenlegi baloldal előveheti az antiszemita kártyát, hogy a parlamentben a Jobbik valóban fasiszta nézeteket hangoztathat. Ön az, aki nem tette meg azokat a lépéseket, ami miatt a jobboldali értelmiség el fog fordulni Öntől és nem megy el szavazni, mert nem lesz neki kire. Ön az, aki miatt ugyanez az értelmiség új valóban konzervatív pártot hoz majd létre és vélhetőleg 2018-ban hatalomra is fog kerülni.

Én és még sokan tisztességes jobboldaliként szeretnénk Magyarországon élni, és jelenleg az Ön felelőssége az Tisztelt Miniszterelnök úr, hogy ezt meg is tehessem. Önnek kell világossá tenni, hogy nincs közünk a szélsőjobboldalhoz, sem nem vagyunk antiszemiták, sem nem vagyunk nácik, fasiszták. Jobboldaliak vagyunk, akik nem értenek egyet a szélsőségekkel, hajlandóak vagyunk az országért tenni, de nem vagyunk hajlandóak tűrni, hogy bélyegeket akasszanak ránk.

Világossá kell tennie, hogy Magyarország minden magyaré származástól, vallástól függetlenül, de ki kell mondani, hogy szétfeszíti a társadalmat milliónyi ellentét. Világossá kell tenni, hogy nem csak lehet beszélni ezekről az ellentétekről, hanem szükséges is, és nem az Ön által elképzelt semmire nem való együttműködési rendszerben, hanem úgy, hogy valódi társadalmi viták alakuljanak ki.

Én, és meggyőződésem szerint sok jobboldali gondolkodású társam szeretne Magyarországon tisztességes jobboldaliként élni, bélyegek nélkül, általánosítások nélkül. A tisztességünk megőrzésének pedig nem kizárólag ön-önmagunk megnyilvánulásai a záloga, hanem Ön, aki kimondva, kimondatlanul, jelenleg a jobboldal vezetője lenne, ha úgy értelmezné a hatalmát és lehetőségeit, hogy azt el is higgyük Önnek. Ha nem tesz azért, hogy létezzen a Fidesztől független jobboldali értelmiség, Ön valóban azok közé a politikusok közé fog tartozni, akik ugyan nyomot hagytak az ország történelmében, de ezt a nyomot inkább feledni szeretnénk, mint büszkén gondolni arra, hogy egy jobboldali kormány az Ön vezetésével képes volt arra, hogy Magyarországot egy élhető hellyé tette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2012. december 05. 08:30
A mindenkori miniszterelnök nem uralkodik, kormányoz. Számos szelete a magyar életnek, közoktatás, igazságszolgáltatás, nagylétszámú parlament nem volt rendben, a 2/3-os többség lehetővé tette a változtatást. Az elégedetlenség korántsem általános, lásd Békemenetek, bár a távoli 2014-ben minden megtörténhet, a tragédia csak az, h. a múlt erői, akik az eladósodást, az ország kifosztását vezényelték le, jönnének vissza, jobb híján é sfeltehetően semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek. A fiatalok nem az Orbán kormány miatt mennek, hanem mert kinn az életkörülmények toronymagasan jobbak, történelmi okokból és részben a Magyarországról kiszivattyúzott pénz miatt is, itt pedig egyre rosszabbak az eladósodás, a kiárusítás és a milliós, civilizálatlan, sok joggal és egyelőre kevés kötelességgel rendelkező réteg eltartásának (mégha mégoly szerény) követelménye miatt. Emlékszünk még közszolgáltató eladásra garantált, a magyar adófizetők pénzéből évente törlesztendő haszonnal? Emlékszünk még, h. Medgyessyék első dolga volt a családi pótlék iskolalátogatáshoz kötöttségének megszüntetése, mondván, h. megalázó az érintettek részére?
Fakutya tizedes
2012. december 05. 01:22
De lehetünk. Sőt vagyunk is. A kormánybiztos elmondta, a rendkívüli helyzetek elkerülése érdekében összehangolt intézkedéseket kell hozni. Ez új módszertannal, határozottabb kormányzati koordinációval valósul meg. Farkasné dr. Gasparics Emese elmondta, a tavalyihoz hasonlóan a minisztérium idén is tűzifa programmal segíti az önkormányzatokon keresztül azokat a háztartásokat, ahol nincs elegendő forrás a tűzifa beszerzésére. Idén az arra jogosult 1625 önkormányzat egymilliárd forint értékben 63 ezer erdei köbméter tűzifát vásárolhat. A szociálisan rászorult emberek körét az önkormányzatok határozzák meg. A helyettes államtitkár asszony elmondta azt is, hogy a XIII. kerületi hajléktalan egészségügyi központ megkapta a szükséges engedélyeket, így az intézet két héten belül megkezdheti működését. Dr. Hoffmann Imre szólt a jég elleni védekezésről. Elmondása szerint rendelkezésre áll a megfelelő technikai háttér az estleges jégtorlódások felszámolására. Ennek irányítását az egységesített katasztrófavédelem végzi együttműködve az Országos Vízügyi Főigazgatósággal. A közfoglalkoztatással kapcsolatban a helyettes államtitkár elmondta, a Belügyminisztérium külön forrást biztosít a munkáltatóknak a közfoglalkoztatottak megfelelő téli felszereléséhez.
parafin
2012. december 04. 23:51
Létezik a Fidesztől független magyar jobboldali értelmiség, csak nem kap érte fizetést a minisztériumban meg a Nemzeti Vállalatnál. Csak bátran, polgártársak, EHHEZ tényleg nincs szükség a Miniszterelnök Úr bölcs támogatására...
next mindig élni fog
2012. december 04. 23:43
Hú bassza meg! Ezt egy jobboldali értelmiség írta? Bátor ember, de igazat adok neki és next, aki liberálisként élem az életemet! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!