Tomboló mínuszok a dögszagú panel-létben

2012. december 21. 13:44

Akinek nem kérdés a „csöveskérdés”, az nem szembesül a problémával.

2012. december 21. 13:44
Kopányi Balázs
HajduPress

„Kriminalizáljuk vagy sem, ez a hajléktalan-ügy önnön magában is igen hajlékony, képlékeny, de mindenképp vékony jég, melyen táncol Orbán is meg a sok városi panelpatkány is. Van itten néhány kiindulópont, melyekkel talán érdemes tisztában lenni. Először is: a nagyobb városban élő ember nagyobb csőcseléket, heterogén társadalmat kell megszokjon, még talán attól is nagyobbat, mint ami neki úgymond »belefér.«

Másodszor, akinek nem kérdés a »csöveskérdés«, az nem szembesül a problémával, tehát álságoskodva kezeli az igenis valós problematikát. Harmadrészt azért hozzá kell tenni, hogy diplomás emberek is kerülhetnek necces élethelyzetbe, ennek tudatában elég gáz lenne a »köcsög csöves« jelzővel belibbenni a nagy büdös debreceni polgári (néha sznob) hétköznapokba vagy éppen hétvégékbe.

Urunk és parancsolónk, Viktor, ugyebár igen keményen odatette magát kb. azzal a szlogennel, hogy a hajléktalanság olajzöldül buggyanó posványába csúszók nem veszélyeztethetik a többiek életkörülményeit. S tudják mit? Debreceni panelpatkányként nem is annyira rossz az elgondolás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. december 21. 16:59
Ki ez a fasz és miről beszél?
OrangeOrder
2012. december 21. 15:07
Ezt én most annyira nem értem, de talán nem is baj.
heep
2012. december 21. 14:37
"elég gáz lenne a »köcsög csöves« jelzővel " Igen ez gáz. Mint ahogy a "panelpatkány" kifejezés is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!