Simort várja Ciprus

2013. február 28. 07:30

Fél éven át nem helyezkedhet el Magyarországon a pénzügyi szakmában, nem vállalhat vezető tisztségviselői megbízatást és felügyelőbizottsági tagságot sem. Cipruson rövidesen tavasz lesz.

2013. február 28. 07:30
Csákó Attila
Magyar Hírlap

„Simor munkásságának legújabb gyöngyszeme az adatszolgáltatási botrány. Az Állami Számvevőszék azt állapította meg, hogy az MNB működése két szempontból sem volt törvényes. A nemzetközi szervezetektől a magyar állam által lehívott hitelekkel kapcsolatban a jegybank a hatáskörét túllépve, felhatalmazás nélkül, a hitelintézeti törvény előírásait megsértve — ezt vitatja Simor —, az üzleti titkok körébe tartozó adatokat szolgáltatott a hét legnagyobb kereskedelmi bankról a Nemzetközi Valutaalapnak. Simor András szemrebbenés nélkül visszautasította a vádakat, s kijelentette: a magyar bankrendszerről szóló adatok átadása az IMF-nek jogszerű volt, és az Magyarország, illetve minden magyar ember érdekében történt, hiszen az ország pénzügyi stabilitását szolgálta. Aztán a költségvetési bizottság előtt elismerte, az IMF hazánkkal szembeni spekulációra is felhasználhatta volna az adatokat, ez azonban — Simor András meglátása szerint — nem állt a szervezet érdekében, »méltánytalan gyanúsítgatásokba pedig nem kellene belemenni«.
 
Jó hír is van azért Simor Andrással kapcsolatban. Fél éven át az összeférhetetlenségi szabályok miatt nem helyezkedhet el Magyarországon a pénzügyi szakmában, nem vállalhat vezető tisztségviselői megbízatást és felügyelőbizottsági tagságot sem. Cipruson rövidesen tavasz lesz. Nálunk is!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bazooka454
2013. február 28. 13:35
Ha a bankok elkezdték volna kivinni a pénzünket, mint Argentínában, akkor az lett volna a nagyobb baj. Az MNB IMF ezt megelőzte. Az a bajod szarzsák, hogy védte az érdekeinket? Az offsorozást meg a saját kormányodnak tedd fel. http://vastagbor.blog.hu/2013/02/04/10_milliard_forint_alkotmanyellenesen http://varanus.blog.hu/2013/02/01/offshore_lovag_a_kozbeszerzesi_bizottsag_elnoke
BőröndÖdön
2013. február 28. 13:18
Atika,olyan szinten vagy tahó,hogy az már kifejezhetetlen,igazi mahis vagy.
Justicia
2013. február 28. 12:26
az üzleti titkok körébe tartozó adatokat szolgáltatott a hét legnagyobb kereskedelmi bankról a Nemzetközi Valutaalapnak De sajnáljuk most a bankokat ? (mellesleg nem hiszem, hogy az IMF-et érdekelte volna pl. hogy kinek mennyi a bankbetétje). Ezek a bankok magyar tulajdonban vannak ? bolhából elefánt, szánalmas fidesz koholmányok egyike.
trabantkombi
2013. február 28. 10:48
Szánalmas rezsimszolga!! Most már látható, miért volt nálunk nagyven évig gulyáskommunizmus és puhadiktatúra!! Ilyenek írkáltak akkor is! Ilyenek szolgálták ki a rendszert akkor is. Semmi nem változott. Vissza a múltba. Éljen kádár viktor, bocs, rákosi viktor. 2014!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!