Szeszélyes évszakok

2013. március 19. 08:30

Magyarország maga alatt vágja a fát: a külföld, a tőke és a multik nélkül belehalnánk egy hóesésbe. Most még megúsztuk egy kétnapos bohózattal.

2013. március 19. 08:30
Tóta W. Árpád
hvg.hu

A katasztrófavédelem igenis működött, láttam fényképet az operatív törzsről. A képen a vezérkar éberen szemléli az Időkép.hu előrejelzését a situation roomban, a miniszterelnök társaságában. Az állam egyébként békeidőben az Időkép bedöntésén fáradozik. Aztán amikor baj van, akkor szalad hozzájuk tanácsért és jóslatért.

Országos riasztásért pedig a mobilcégekhez fordul. Annak ellenére, hogy szerkesztett magának egy riasztórendszert, amit két éve egy Középföldén pusztító vihar keretében demonstrált. A Magyarországon pusztító viharban mégsem használták, a belügyminiszter szerint azért, mert nem volt szükség országos tájékoztatásra. Ennek némileg ellentmond, hogy tízmillió SMS-re meg szükség volt. Pedig be lehetne vallani, hogy ezt hatékonyabbnak látták a tévés-rádiós kombónál, ahogy az is. Az már más kérdés, hogy micsoda címeres hülyeségre használták el ezt a patront. (...)

Nem halt meg senki végül is, némi anyagi kárral és idegeskedéssel megúszta az ország a helyzetet. Már csak az villany akadozik; valahogy nem túl készségesek az áramszolgáltatók, a jóisten se tudja,miért. De ha ugyanez megtörténik egy év múlva, akkor nem lesz már Időkép, sikerül halálosan összebalhézni a többi mobil- és egyéb szolgáltatóval is, valamint az osztrákokkal. Az állam egyre gyengül, mert nem ismerte fel, hogy mi teszi erőssé, hogy mire van szüksége a bajban. Innovatív magánvállalkozásokra, nemzetközi tőkére és baráti szomszédokra. Ugyanarra, amire katasztrófákon kívül is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. március 19. 17:04
Tota? HVG? Szar újság, lapozzunk! Hümm!
Fici7
2013. március 19. 16:15
Nagy a narancsköd. Még néhány ilyen győzelem és mehetünk a levesbe. Most olvasom hogy milyen sikeresen küzdünk az államadósság ellen, már megint 80% felett. Több mint 2010.04.02.-án volt. Hajrá Viktor.
Fici7
2013. március 19. 15:49
Nagy a narancsköd. Még néhány ilyen győzelem és mehetünk a levesbe. Most olvasom hogy milyen sikeresen küzdünk az államadósság ellen, már megint 80% felett. Több mint 2010.04.02.-án volt. Hajrá Viktor.
leech
2013. március 19. 14:57
"Magyarország maga alatt vágja a fát: a külföld, a tőke és a multik nélkül belehalnánk egy hóesésbe." Menj az anyádba te rohadt buzi ! Ezért utáljuk a fajtádat , ocsmány állat ! 100-200-300 éve nem volt sms,voda,telenor, tesco,auchan,! Még is élünk te barom ! Az ilyen patkányok , mint te ilyenek vágják alattunk a fát. Remélem nem sokáig ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!