Ejrópatanács

2013. április 29. 09:26

Egy eljárás megindítása és egy eljárás megindításának kérése, javasolása között kurvára nagy különbség van.

2013. április 29. 09:26
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Kerdem

„Az elmúlt napokban bejárta a magyar médiát, hogy egy, a magyarországi demokrácia állapotáról készült jelentés alapján az Európa Tanács monitoring-eljárást indít Magyarország ellen, mert »súlyos és tartós aggályok« merültek fel hazánk politikai berendezkedését illetően. Egyes orgánumok csak éppen azt nem tették hozzá, hogy »na végre!«. Azonban a dolog úgy áll, hogy »nem osztogatnak, hanem fosztogatnak és nem is Volvókat, hanem Volgákat«. Az alábbiakban igyekszünk helyre tenni a jereváni rádió híradását:

  • bármennyire is szeretnék egyesek ezt hinni, az Európa Tanács (ET) nem egyenlő az Európai Tanáccsal, sem az Európai Unió Tanácsával - nem EU-s szerv, testület. Az ET-t 1949. május 5-én alapította 10 állam Londonban, az EU »elődjének« vagy »alapjának« számító Európai Szén- és Acélközösséget (ESzAK) pedig 1951-ben hozták létre. Az ET azóta persze jelentősen kibővült, jelenleg 47 szerződéses fél (ország) a tagja - köztünk olyan mintademokráciák, mint Ukrajna vagy Oroszország. Magyarország 1990 óta tagja a szervezetnek.
     
  • NEM INDULT MONITORING-ELJÁRÁS MAGYARORSZÁG ELLEN! Talán ez a legfontosabb, amit meg kell említeni. Annyi történt ugyanis, hogy az ET Parlamenti Közgyűlésének egyik bizottsága, a Monitoring Bizottság (hivatalos nevén Committee on the Honouring of Obligations and Commitments by Member States ofthe Council of Europe) azt javasolta szerdán a Közgyűlésnek, hogy majd júniusban vegyék napirendre a a jelentésüket és kérik a Közgyűlést, hogy az alapján indítsa meg a megfigyelési eljárást (nem hiába az a neve az említett dokumentumnak, hogy Request for the opening of a monitoring procedure in respectof Hungary). Egy eljárás megindítása és egy eljárás megindításának kérése, javasolása között azért kurvára nagy különbség van.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2013. április 29. 11:41
Minden héten van valami hír, ami miatt szájbarágósan el kell ismételnie valakinek, hogy az Európa Tanács meg az Európai Tanács az két kurvára különböző dolog!. De hiába! :)) Mindegy is, mióta belengették az új kötelezettségszegési(hogy ez milyen hülye szó!) eljárást tengerészeti ügyben, én már semmin nem csodálkozom. Se tengerünk, se tengerjáró hajónk, de ez kurvára senkit nem érdekel abban a kurva Brüsszelben! Majd a pacalhorda ott (meg itthon is)rinyálni fog, hogy nincs a valagára megfelelő mentőöv, merazorbándiktatúra már sózza a Dunát és bele akarja fojtani a progresszív demokratikus elelnzéket.
tarackos
2013. április 29. 10:56
Amiket én olvasok sehol sem múlt időben írtak erről Miki. Se a jobb se a bal médiában. Nemtom Te mit olvasol de tőlem helyreigazíthatod...;)
Nomine
2013. április 29. 10:24
primitív szoclib lejárató propaganda ...megint
miloka
2013. április 29. 10:03
Bizony nagy a különbség. Csak éppen a balnáciaink a kérést már tényként üvöltözik. Jellemző ez rájuk. Minél többet ártani a hazának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!