Egy somlói és egy villányi

2013. május 06. 17:33

Mindkét bor elérhető árban, 1500 Ft körül mozog. Mind a kettő izgalmas és érdekes.

2013. május 06. 17:33
Jenei Balázs
Metszetek

Iványi Zsófi - Villányi Portugieser 2009

Nem elírás a dátum, bizony ez a Portugieser több mint 3 éves. Iványi Zsófi 28 hónapig érlelte hordóban borát, amit külső beavatkozásoktól mentesen erjesztett, és szűretlenül palackozott. A szép címkéről még az is kiderül, hogy szeptember 17-én lett szüretelve a szőlő. Színe már gránátos, de semmi baja nincs a bornak. Illatban intenzív meggy, vaníliás édesség, édes fűszerek. Ízében a meggy kevésbé domináns, viszont nagyon szépek a fás, vaníliás jegyei. A fajta egyszerűsége, enyhe vizessége megmutatkozik, azonban ez egy nagyon szép, és izgalmas kísérlet. A bor lecsengése egészen hosszú, sokáig ottmarad az ember szájában. 1550 Ft-ért vettük Martinnal a Krúdy Gyula utcai Vegyeskereskedésben a Horánszky utcával szemben. Kóstoljátok meg! Kevés ilyen jó Portugieserrel találkoztam eddig.

St. Ilona – Furmint 2009

Hétvégi Balatoni túrám első estéjén sikerült megkaparintanom Keszthelyen, az Intersparban 1090 Ft-ért. Azt hittem káprázik a szemem. Szerencsére nem így volt. Az alapfurmint iskolapéldája ez a tétel. Illatában citrus egy kevés, mellette ásványosság, a pont elegendő kenyérhéjasság, krémesség kicsi fa. Ízében is hasonló, nagyon szépen eltalált arányokkal. Tiszta, egyensúlyos, van neki tartása, tartalma. Csak szeretni lehet. A Tokaj vs Wachau sorban a furmintok között gyanítom nagyon elől végzett volna. 84-85 pontra tenném. Igazi best buy, a Bortársaságnál 1690Ft-ért is megéri, jobb, mint az árban versenytárs két Tokaji. Jövőre már Kreinbacher néven fog forgalomba kerülni. Megértem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!