A siker kapujában

2013. május 16. 07:22

Ebből a politikából sohasem lesz növekedés – sikoltozták a magyar út ellenzői, s lám, mégis lett.

2013. május 16. 07:22
Nánási Tamás
MNO

„Ne felejtsük el, hogy a pénzromlás lelassulásának egyik fő oka a rezsicsökkentés, ami már eleve mindenkinek kevesebb havi fizetnivalót jelent. Járulékos hatása pedig az, hogy az alacsony infláció révén a jövedelmekből idővel többet vásárolhatunk. A növekedés remélhetőleg több munkahelyet is jelent majd, és még stabilabb költségvetést – a büdzsé növekvő bevételei, valamint az államadósság gyorsabb csökkenése miatt.

Egyszóval gazdasági fordulatot, mégpedig anélkül, hogy a nemzetközi nyomásnak engedve vissza kellett volna térnünk az egyoldalúan tőkepárti útra, levéve a multik válláról az adóterheket. Ebből a politikából sohasem lesz növekedés – sikoltozták a magyar út ellenzői, s lám, mégis lett. Eközben keleti szomszédunk, Románia kormánya – amelyik az IMF kiszolgálásában látta a megoldást – most védőhálóért könyörög a nemzetközi szervezetnél, és sorra buknak el a valutaalapnál az állampolgárok terheinek lazítására törekvő bukaresti kísérletek. Érdemes ezt összehasonlítani a mi jelenlegi kilátásainkkal, és feltenni a költői kérdést: melyik modell lesz a sikeresebb?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2013. május 16. 10:04
--Járulékos hatása pedig az, hogy az alacsony infláció révén a jövedelmekből idővel többet vásárolhatunk.-- bizony, a fidesz-kdnp-s prolik egyből eltapsolják a pénzt a megtakarítás pedig a polgárok erénye :)
heep
2013. május 16. 10:00
"melyik modell lesz a sikeresebb?" Én is arra várok, hogy ez kiderüljön. Önmagában jó hír, hogy növekedett a három havi GDP-nk az előző három hónaphoz képest. De közgazdasági alap, hogy valós trendet csak három egymást követő negyedév azonos irányú mozgása (vagy mindegyikben nő vagy mindegyikben csökken a GDP) jelent.
tarackos
2013. május 16. 09:39
"Ebből a politikából sohasem lesz növekedés – sikoltozták a magyar út ellenzői, s lám, mégis lett." Tomi, ez a NER kommondor éppen csak készül feltápászkodni, éves bázison továbbra is recessziót jeleznek előre. És persze azzal is elszámolhatnál, hogy a kizsarolt manyup csilliárdok ellenére recessióba taszította a gazda az országot. De nem fogsz. Mert nyuszi vagy...
Secnir
2013. május 16. 09:35
én azt nem értem, hogy egyszer, csak egyszer (véletlenül) tudott a KSH mutatni egy nulla egész hét tizedes (0,7)-es növekedést, a piac egyik szegmensében, és ettől felbátorodott mindenki, pezsgőt bontanak, épüljenek azok a stadionok, hulljon a férgese! könyörgöm, MÁJUS van! MÉG CSAK MÁJUS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!