Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Egy szavazás anatómiája

2013. június 27. 12:01

Mi történhetett a Monitoring bizottságban, hogy először támogatta a magyar kormányt, majd nem támogatta, végül ismét megtámogatta?

2013. június 27. 12:01
Eörsi Mátyás
Eörsi Mátyás
Galamus

„Mi történhetett a Monitoring bizottságban, hogy először támogatta a magyar kormányt, majd nem támogatta, végül ismét megtámogatta?

Nos, elég lehangoló a magyarázat. Annyi történt, hogy az EPP-sek ott voltak a bizottsági ülés kezdetétől, míg egy szocialista csak később érkezett. Amíg a szocialista meg nem jött, az EPP volt többségben, ahogy ő megjött, az EPP kisebbségbe került. A módosítók első adagját támogatta a bizottság, a második adagját nem, és pontosan így tett a Közgyűlés is. De mi történt a végszavazásnál? Semmi különös, csak John Prescott brit szocialista, Tony Blair egykori miniszterelnök-helyettese elfelejtette felemelni a kezét. Egy pillanatnyi kihagyás, és a többség elolvadt, egy patkószeg miatt az ország elveszett.

Ám térjünk vissza a vitára, ahol a brit konzervatívok védték az Orbán-kormányt, viszont sokakkal szemben ezt igen színvonalasan tették, és érdemes odafigyelni szavaikra. Abban is volt némi igazuk, hogy Magyarországán – sok más országgal szemben – nincsenek politikai foglyok (bár igény lenne rá), és szabad gyülekezni is. Abban azonban súlyos igazságuk volt, hogy milyen alapon avatkozhatna be az Európa Tanács a magyar folyamatokba, amikor nem látják a magyar lakosság erőteljes tiltakozását az Orbán-kormány ámokfutása ellen. Sok hozzászóló tévedett abban, hogy a magyar kormánynak lett volna politikai felhatalmazása mindarra, ami Magyarországon történt, mert alig tagadható, hogy a győztes kormánypárt mindebből mit sem kötött a magyar szavazók orrára.

Ám figyelem! A csillagok mai állása szerint a 2014-es választások győztesét Orbán Viktornak fogják hívni. Ha pedig ez így lesz, akkor – akár tetszik, akár nem – ezzel a győzelemmel Orbán Viktor utólag megkapja a politikai legitimációt az elmúlt három év minden csínytevéséhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nane2011
2013. június 27. 20:55
ÖRSI ELVTÁRS! HA JÓL TUDOM KILÉPTÉL A SZADESZBÓL AMIKOR A WEKLER FELRÁNTOTT 280 MILLÁT. AZTÁN VISSZA LÉPTÉL. KAPD BE A FASZOM!
qccqccqcc
2013. június 27. 18:35
Ez a lényeg, a többi kamu duma:-) "Ám figyelem! A csillagok mai állása szerint a 2014-es választások győztesét Orbán Viktornak fogják hívni. Ha pedig ez így lesz, akkor – akár tetszik, akár nem – ezzel a győzelemmel Orbán Viktor utólag megkapja a politikai legitimációt az elmúlt három év minden csínytevéséhez.”
Kvasztics Fedor
2013. június 27. 16:00
"Nos, elég lehangoló a magyarázat. Annyi történt, hogy az EPP-sek ott voltak a bizottsági ülés kezdetétől, míg egy szocialista csak később érkezett. Amíg a szocialista meg nem jött, az EPP volt többségben, ahogy ő megjött, az EPP kisebbségbe került." Hát, ez így biztosan nem történhetett. Ha az EPP többségben volt, ez egyetlen szocialista megérkezésével maximum döntetlenre alakulhatott. Eörsi úr nincs tisztában a számtannal. "De mi történt a végszavazásnál? Semmi különös, csak John Prescott brit szocialista, Tony Blair egykori miniszterelnök-helyettese elfelejtette felemelni a kezét. Egy pillanatnyi kihagyás, és a többség elolvadt, egy patkószeg miatt az ország elveszett." Ha John Preskott nélkül leszavazták az inditványt, akkor az illető úrral együtt is csak azonos szavazat arány lehetett. Ugye Eörsi úr, megint a számtannal van baj. Maradjunk annyiban, hogy nem volt valami acélos többség velünk szemben. Billegett a dolog, nem kéne annyira felfújni. Nem volt meg az a többség, amit amúgy láttatni szeretnének.
IgazságosIzomViktor.
2013. június 27. 15:27
Szerintem meg pont ez a "támogatom/nem támogatom" bizonytalanság a bizonyíték arra,hogy nincs kettős mérce Magyarországgal szemben.Csak Orbán agyában.Gondolkoznak,mérlegelnek és aszerint döntenek.Lehet itt elemezgetni így is meg úgy is.Egy ilyen értékelésnek az ellenkezőjét is be lehet bizonyítani egy perc alatt. Ami pedig Orbán újabb 4 éves uralmát illeti.Reménykedjünk hogy észhez térnek az emberek,nem fog nyerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!