Szomorú vagyok, nem magyar

2013. június 29. 22:12

Hogyan lehetnek valakik annyira korlátoltak, hogy a megsérteni vágyott illetőt ki is röhögik, hogy: vazze, idióta, nem sértődött meg attól, hogy nem-magyarnak neveztük?

2013. június 29. 22:12
Pap Szilárd István
Nethuszár

(Szombat esti posztmodern jeremiád)

Nézem ezeket a viszketeg, ebül jött fontosságérzetüktől dagadó keblű ifjakat, s azon gondolkodom, hogy mióta lett szitokszó más nemzetiségűnek lenni? Miért kéne megsértődöm, amiért valaki azt mondja, “te francia vagy”, esetleg “te japán vagy”? Hogyan tud úgy kinőni valaki az Isten markából, hogy azt higgye, ha rámondja embertársára, hogy ő nem magyar, hanem mondjuk hottentotta, masiniszta, lepkegyűjtő vagy épp turista, akkor azzal megsérti az illetőt. Hogyan lehet valaki annyira korlátolt, hogy ha a megsérteni vágyott illető nem sértődik meg, akkor lenézően ki is röhögjük, hogy: vazze, idióta, nem sértődött meg attól, hogy nem-magyarnak neveztük. Még egyszer: mióta szégyen nem magyarnak lenni?? Jaj annak a népnek, melynek ilyen ifjai vannak!

Jaj annak a nemzetnek, amelynek mércéivel ilyen gyerekek játszadoznak!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. július 01. 07:41
“te francia vagy”, “te japán vagy”, esetleg "te zsidó vagy"?
Mr.Falafel
2013. július 01. 00:58
De szar lehet most zsidónak lenni!
Senye Péter
2013. június 30. 23:15
Van azért a magyar, nem-magyar mellett egy harmadik kategória: a gyászmagyar.
Forsz
2013. június 30. 18:56
Érdekes, hogy ennek a ferde ízlésű cikkírónak még senki sem magyarázta meg, hogy miről is volt szó. Mert az a helyzet, hogy odament ez a Bajnai, úgy, mint egy magyarországi miniszterelnöki jelöltségre ácsingózó és ezek az erdélyiek a képébe vágták, hogy hát te mit akarsz, te nem is vagy magyar! Ez történt és nem kell itt egyebekről filozofálni. Hogy pedig ez a pislogó, idegenszívű nem sértődött meg, az nem mutat mást, mint hogy tényleg a lelke mélyén nem magyar. Ha az lenne, szégyenében egy ilyen fogadtatás hatására el kellett volna süllyednie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!