Hit, hitel, hitelesség

2013. július 03. 14:52

„Magyarországon” a valóságos hatalom „nem Magyarországon” van, hanem azoknak a globális struktúráknak a kezében, amelyek az ország újratermelési folyama­tait ténylegesen ellenőrzik.

2013. július 03. 14:52
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Kissé kitekert szójátékkal azt mondhatjuk, hogy »Magyarországon« a valóságos hatalom »nem Magyarországon« van, hanem azoknak a globális struktúráknak a kezében, amelyek az ország újratermelési folyama­tait ténylegesen ellenőrzik. Ők a hitelezőink, a globális piacok, a nemzetközi befektetői világ, konkrétabban a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Bizottság s más »birodalmi« szervezetek képében jelennek meg számunkra. Ám ez csak a felszín. Maga a lényeg sohasem látható.

Már sohasem fogjuk megtudni, hogy mit és hogyan gondolt jó egy évtizeddel ezelőtt a birodalom, amikor engedélyezte a lakossági devizahitelezést, sőt kifejezetten devizahitelek felvételére kényszerítette a lakosság mind nagyobb hányadát. Ezzel ugyanis a meglévők mellé újabb globális pénzszivattyút kapcsolt a – szokás szerint mit sem sejtő – magyar társadalomra. Tudni kell, a magyar uralmi rendszer mindig is a birodalom szolgálatát tartja alapvető feladatának, és aligha hihetjük, hogy ebben az ügyben valami másképpen történt volna, vagy történhetne ezután.

A PSZÁF elnöke (aki akkor is elnök volt, amikor a devizahitelezés beindult hazánkban) és vezetői garnitúrája az intézmény nemzeti bankba való beolvasztása nyomán úgyis elveszti uralmi státusát, így nekik már nincs mitől tartaniuk, tehát velük mondatják el a rossz hírt, vagyis hogy a birodalom nem azért illesztette ránk az újabb pénzszivattyút, hogy azt csak úgy lelökjük magunkról.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2013. július 03. 21:36
Ej Bogár úr! Még mindég itt tart. Összeesküvés-elméleteket gyárt ahelyett, hogy pénzpiaci realitásként értékelné a globalizációt. Szabad tőkeáramlás ez pontosabb megfogalmazás. Hányszor mondjam el? Az a cég, multi aki nálunk céget alapít az magyar cég. Magyar adó és gazdasági szabályzók határozzák meg gazdasági jelenlétét.Ha tevékenysége érdekeinkkel ellentétes akkor nem velük ,hanem a szabályzókkal van baj. A szabályzók megalkotása, ellenőrzése a kormány hatásköre. Akkor ki nem végzi jól a feladatát? A valóság ez a többi csak dezinformáció. Szégyellheti magát Bogár úr önnek mint értelmiséginek a feladata a valós tájékoztatás nem e félrevezetés.
vodkafon
2013. július 03. 21:09
Bogár úr! Ezzel a rettegéssel,már 20 éve kábitja magát,meg azokat akik erre a szövegre fogékonyak. Istenem,ha egyszer a globális pénzszivattyú,magát röpitené valami egzotikus helyre.:D
belga
2013. július 03. 20:53
"devizahitelek felvételére kényszerítette a lakosság mind nagyobb hányadát" Hogyan kényszerítette? Jött a fekete autó éjszaka és elvitten a "lakóst", ha nem volt hajlandó devizahitelt felvenni? A lakósság devizában való eladósodása sok mindenki felelőssége, igen, részben a bankoké,a MNB-é, az összes kormányé, a médiáé és véleményem szerint a NEM kényszerített, de alultájékozott (tájékoztatott) embereké is. Akik érthető módon jól akartak járni és nem becsülték fel a kockázat nagyságát.
VakzKommondor
2013. július 03. 20:33
Darth vader? Te elborult barom. Ki kényszerített kit, és mire?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!