Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kis téli szünet, nagy téli szünet, kisült-e már a szümed?

2013. július 05. 12:57

Magukat szabad gondolkozásúnak nevező egyének feltételezik, hogy a keresztény eredetű megnevezéseknek sérteniük kell azokat, akik egyszerűen csak más kultúrkörhöz tartoznak.

2013. július 05. 12:57
kesztió
nethuszar.ro

„»Betiltották a karácsony és a húsvét, mint ünnepi elnevezések használatát Asztúria, az észak-spanyolországi tartomány iskoláiban. Asztúria szocialista kormányzatának oktatási minisztere, Ana González Rodríguez szerint ugyanis ezek a keresztény vallásra emlékeztető régi elnevezések sérthetik a nem keresztények érzékenységét, így le kell őket cserélni. A karácsonyból ezért télünnep, téli szünet; a húsvétból pedig második trimeszteri szünet lesz mostantól« – írja a Mandiner konzervatív véleményportál.

És a hír – természetesen! – felháborító és elképesztő.

Persze nem a kereszténység kitüntetett szerepe és az ebből adódó esetleges sérthetetlenségük miatt. Még csak ne is Európa úgymond keresztény gyökereire vagy egyéb, hasonlóan hangzatos lózungokra gondoljon a kedves olvasó. Nagyon nem szeretnék ugyanis olyan helyen élni, ahol csakis efféle szempontok alapján menthetik fel hagyományos ünnepek hagyományos elnevezéseit a betiltás alól.

Magának a betiltás ötletének kellene kivernie a biztosítékot a hír hallatára. Teljesen függetlenül attól, hogy a barikád épp melyik oldaláról nem tetszik a dolog.

A legabszurdabb viszont még csak most következik. Komoly, felnőtt, magukat szabad gondolkozásúnak nevező egyének feltételezik – vagy legalábbis úgy tesznek, mintha feltételeznék –, hogy a keresztény eredetű (és nem mellesleg pozitív töltetű: karácsony, húsvét) megnevezéseknek sérteniük kell azokat, akik egyszerűen csak más kultúrkörhöz tartoznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadhajdu
2013. július 05. 21:22
Ezek a szerencsétlan spanyol szocik költözzenek Afganisztánba a tálibok közé. Ott majd adnak ballib érzékenységüknak. Barmok, sötét barmok és ilyenek ülnek tömegével az Eu-ban. Mi pedig csodálkozunk hogy mi ez a rakás szar.
Ouroboros
2013. július 05. 19:01
Ennyi lájkod se volt még itt, brother :) Szerintem félrértettek valamit, mert szokás szerint igazad van :)
KannibálTatárÚr
2013. július 05. 14:51
Asztúria neve is sértheti a nem asztúrok érzékenységét, ezért javaslom átnevezni. Javaslatom is van: legyen ezentúl Lasztíria. (Levezetve a lasztiból. A futballlabdát hívtuk lasztinak). A futballlabda nem sérti mások érzékenységét. Ha meg igen, akkor megint át kell nevezni. Nevet találunk.
Google
2013. július 05. 14:33
Mi itt Európában Tavares és Verfofstadt urak, Reding asszony,DCB és a többiek születésnapját is ünnepelhetnénk. A nagy Semminél az se lenne több.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!