Pannon-tenger kalózai: kedélyes vizeken

2013. augusztus 09. 19:21

Magyarországon kétféle ember él. Vannak, aki tudják, hogy a kormány lop, de ez nem érdekli őket. Aztán vannak, akik tudják, hogy lop, de ennek örülnek.

2013. augusztus 09. 19:21
Gomperz Tamás
hvg.hu

Láthatóan már ott a hajón is unják egy kicsit, hogy senki nem tanúsít semmilyen ellenállást. Így még az ágyúkat sem lehet kipróbálni. Azért is emelik folyamatosan a tétet, hátha valaki legalább egyszer elkezd zavartan köhécselni. De nem. Semmi fordulat. A közönség elrontja a rendezést.

Itt van a kötelezővé tett pénztárgépcsere. Van-e bárki, aki nem látta már a törvény elfogadásának pillanatában, hogy ebben a történetben is lesz valamilyen közgépes szál? Természetesen, a Magyar Nemzet szerkesztőségén kívül. És van-e bárki, aki a lázadás legkisebb jelével találkozott az országban? Mármint, a Magyar Nemzet szerkesztőségén kívül.

Százezres sarc a vállalkozóknak, többmilliárdos bevétel a kalózoknak. Ami némi elégedetlenséget is kiválthatna az öntudatos polgárságból, de az egy másik mozi. Akinek fizetnie kell, álmában morog egy picit. A többiek nem néznek oda, talán megússzák, ha gyorsan eliszkolnak. A legkülönösebbek viszont azok a kifosztottak, akiket egyenesen boldoggá tesz a tudat, hogy a kapitány és köre tovább gazdagodik. Ők a Nokia-dobozos 15 millióra azt mondták: különbek leszünk az erkölcstelen baloldalnál. A felcsúti polgármester 800 milliós osztalékára ma azzal válaszolnak: és a szocialista Nokia-doboz, az rendben volt? Ez is jellemfejlődés. Komcsiznak egyet, majd lábjegyzetekkel látják el a Tízparancsolatot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burkus Gordon
2013. augusztus 10. 14:50
Gombperec hidegló vagyok.
Rabonban
2013. augusztus 10. 11:59
Magyarországon kétfajta ember létezik: van, aki érzékeli, hogy a HVG kommunista gerillaújságírást folytat a la 1919, és visszautasítja, mert demokrata, a másiknak meg tetszik, mert a la 1919 szocializálódott.
berzsian56
2013. augusztus 10. 10:39
Ez megint csak egy üres kattogás, a fickó a semmit ragozza. Még annyi fáradtságot sem vesz, hogy utána nézzen az adatoknak. Miért is tenné, hiszen ő csak a gittet rágja. Őt nem érdekli, hogy negyvenháromilliárd forinttal több folyt be a költségvetésbe, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Miért fáradna a tényekkel az, aki csak lejáratni akar. Ha mást nem , akkor saját magát.
mustarharmas
2013. augusztus 10. 10:34
Nem, furcsa nevű irodista, a HVG nevű szennylapból. Nem. A kormány nem tökéletes, bár korántsem olyan rossz, vagy korrupt, mint ahogy naponta tízszer elordítjátok. Nem azért támogatjuk, mert tökéletes, vagy bűntelen. Ennek mindössze három oka van: - érezzük, hogy a kormány a nemzeti érdeket próbálja megvalósítani, mégha hibázik is, de nem megfelelni akar idegen érdekeknek, pláne nem azokat akarja kiszolgálni... - mert titeket és a fajtátokat nem akarjuk vissza semmiképpen, - mert nincs reális alternatívája, csak az újszdsz és a régirablószocik újegyvelege. Na ezért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!