Csend, rend, fegyelem

2013. augusztus 04. 09:47

Sok baj lehet, ha sok ember gyűlik össze, lopás, rablás, erőszak, mindenféle.

2013. augusztus 04. 09:47
Kálmán C. György
Első változat

„Nagyon vigyázzon, aki nagy, közös mulatságra invitálja a magyar és határokon túli ifjúságot, mert úgy járhat, mint az O.Z.O.R.A. fesztivál szervezői. A rendőrség ugyanis – persze, az utolsó pillanatban – nem adta meg a »szakhatósági hozzájárulást«, nem tudni, miért. Valami zűr van, valami nem tetszik, vagy csak egyszerűen – csak. Vagy izé. (…)

Mindenesetre érdekes, hogy a sok éve minden zűr nélkül működő fesztivál most hirtelen fenyegetést kezd jelenteni a köz-, nemzet- és utasbiztonságra, a rendőrökre úgy rátört a leküzdhetetlen aggódás, hogy ennek hangot kellett adniuk. Betiltásról persze szó sincs, á – csak lehetővé teszik (pontosabban: előírják), hogy ne legyen engedélyezhető a fesztivál. (…)

Persze, belátom: sok baj lehet, ha sok ember gyűlik össze, lopás, rablás, erőszak, mindenféle. Akkor – és csak akkor – valóban dolga volna a rendőrségnek. De mégis nehéz nem arra gondolni, hogy a szabad, laza, vidám – és igen: felelőtlen, elengedett – bulizás nemigen fér az egész életünkbe egyre jobban behatoló rendőrség ízlésvilágába. Gyanús, veszélyes, aggasztó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. augusztus 06. 04:59
Drogos vagy te is kisfiam!!! Csak az ilyeneket aki be van lőve!!!!!
Burkus Gordon
2013. augusztus 05. 22:53
Hegyre kerültünk… vagy hegyre szorultunk barátaim, de megritkult sorunk! S be védtelen, jajt-zümmögő alattunk az édes ország, melyért harcolunk; s be ingatag a hídfő és be hangos az ellenség!... hogy tódul már felénk! Még rejti gyáván – változik a harcmód – de látom én már minden fegyverét!
Nemzeti Mutyikos
2013. augusztus 05. 22:52
mekora lenne a pofaja a sok fidiotanak ha a romanok hasonloan tiltottak volna be a posvanyosi szarsagukat...
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 05. 22:52
" nem adta meg a »szakhatósági hozzájárulást«, nem tudni, miért" Nem tudni? Hát hogyne tudná mindenki, csak van aki tagadja. A csillagos eget is... Emlékszünk arra, hogy ez a rendezvény a drogbűnözés melegágya volt tavaly, ahonnan tucatszám vitték el a drogkereskedőket. Ez nem elég ok? Tökfej!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!