Rémisztő plasztik-jakobinus színdarab

2013. október 03. 18:31

A szobordöntők még saját hibáikat is (nem tudatosan) Orbánra vetítették, így a kudarcukért is Orbán lesz a felelős.

2013. október 03. 18:31
LetterForce
Kapitalizmus

„Ahogy gondolkodtam az ügyön, arra jutottam, hogy a megfejtés szerencsére prózaibb. Ugyanis rájöttem, hogy a baloldali ellenzék jelenleg olyan gyenge, hogy még egy tisztességes vudu szertartásra sem telik tőlük. Lánczos Vera is azért beszél »üzenetről«, azért látja »egyáltalán nem erőszakosnak« az akciót, mert érzi: a dolog inkább színház, annak is erőtlen. Színház, nem pedig éles politika, mint amikor Hamlet mászkál a színpadon egy koponyával a kezében. Ha haladt volna tovább ezen a nyomon, akkor ő is felfedezhette volna: itt politikai pszichoterápiáról van szó. Adott az ellenzék számára egy elég rettentő helyzet. A rettentő helyzetből kiút nem látszik, ezért a helyzet javulása érdekében az egyén védekező stratégiát alkalmaz. Például ilyen a projekció:

»A pszichoanalízisben az az eljárás, amelynek kapcsán valaki egy másik személynek tulajdonítja saját hibáit vagy kívánságait; ez a bűntudat vagy más hasonló érzések kifejeződéseként értékelhető és az elhárító mechanizmusok közé sorolandó.«

Nem biztos, hogy pont ez történt, de az biztos, hogy valami hasonló. A lényeg: saját valóságos gyengeségük terapikus erősítése. Még saját hibáikat is (nem tudatosan) Orbánra vetítették, így a kudarcukért is Orbán lesz a felelős.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. október 04. 08:42
Egyszer már valaki egy táborban hozta össze a nagytőkét és a radikális baloldalt. Nem volt köszönet benne. B.G. szerencsénkre nélkülözi elődje ördögi zsenialitását.
Ravenlord
2013. október 04. 08:32
Nagy öngól volt ez az egész. Ép tudatú ember nem szavaz egy olyan formációra, ahol egy ilyen primitív, a csürhe hergelésén kívül másra nem jó rendezvény a szint. Ennyit voltak képesek kiizzadni magukból. Engem leginkább Dopeman idegesít már egy ideje. Mit keres egy ilyen mocskosszájú suttyóceleb a politika közelében??? Kinek a kije ő a millában, hogy egyáltalán szóba álltak vele? Mit várnak tőle? Neki hasznos ez az egész, mert forog a neve a médiában és emiatt biztos kinéz pár haknifellépés, de könyörgöm mégis milyen pozitív eredményt várnak Dopeman jelenlététől egy a mérsékelt, a fideszből kiábrándult tömegeket megnyerni akaró politikai szervezet közelében??? Ennyire amatőrök. Az állítólagos amerikai pénzekből bérelhetnének IGAZI PROFI KAMPÁNYSZAKÉRTŐKET.
balbako_
2013. október 04. 06:33
A tudományos mázhoz nem értek, lehet tán igaz is. A tény azonban az én olvasatomban annyi, hogy a lumpen proli csőcselék szórakozott kissé. Ami viszont tanulságos az MSZP politikusai és Bajnai hozzájuk alacsonyodtak.
Taxin
2013. október 04. 01:20
Ime a "magyar" (szovjet) Szolidaritás mozgalom. Középen egy kivülálló. http://makeyourideasart.com/wp-content/uploads/2012/08/Hieronymus-Bosch-Christ-Carrying-the-Cross.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!