Kezüket csókolják

2013. október 26. 10:15

Abban, ahogyan mint valami ketrecharcos, egyszerre két kézzel nyúlt az elnök asszony szabadon hagyott végtagja felé, benne volt ezer esztendőnk minden fájdalma és kudarca.

2013. október 26. 10:15
Megyesi Gusztáv
NOL

Abban, ahogyan mint valami ketrecharcos, egyszerre két kézzel nyúlt az elnök asszony szabadon hagyott végtagja felé, benne volt ezer esztendőnk minden fájdalma és kudarca, keserű sóhajtása. Abban a mozdulatban mi magunk voltunk benne, midőn a faluházban a harmadik Unicum-sör kombináció után a pultosnő kézfeje után kapkodunk nyálas leheletünkkel, meghívva őt egy középkategóriás konyakra. S benne van abban a mozdulatban a térség összes látássérült komondora a rajta átzuhant feleséggel, élettárssal és kamaszlánnyal, az ülésteremben elejtett, »mit pofázol bele, kisanyám« bekiabálásokkal, meg azzal, ahogy a hon atyja a frakcióülésről hazaérve, szuszogva, a közügyektől bekómálva, zoknis lábbal asszonyához nyúl.

A kézcsók jelkép, írja a protokollkönyv, hát nekünk ez a szimbólum jutott. Ez a kényszeres, beteges kézcsók, ami kijárt Angelának is, egészen a keze fölé hajolva, közben fölfelé sandítva, bizalmasan, szegény, kabátlopási ügybe keveredett Angelának, akinek persze gratulálunk az újraválasztásához. De miért volna ez másképp? Azon az emlékezetes fotón ugyanígy csókolt neki kezet az az idős asszony, aki az új Magyarországnak már akkor szimbóluma volt, amikor tán még a mai miniszterelnök se hitte, hogy ennyire lebonthatja a régit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2013. október 26. 19:21
Hát guszti sem az ízlése miatt ismert személyiség...
ottapont
2013. október 26. 18:40
Az alkohol elhagyása jelentősen javíthat a mentális állapoton, a kialakult demencia tehát még visszafordítható. Gondolja meg, kedves Gusztáv!
magnamater
2013. október 26. 18:28
Nincs e dolognak különösebb jelentősége,az elnök asszonynak azóta megmagyarázták, nem akart néki a nem túl vonzó európai férfi ajánlatot tenni, se szerelmet vallani, de más országban nyilván más a szokás.
justiceforhungary
2013. október 26. 17:28
hülye ez, de nagyon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!