Kezdődik a rezsiharc

2013. október 09. 07:20

Az egyik fő kiszivárogtatónak számító Bruxinfo.hu legalábbis a kötelezettségszegési eljárást előkészítő hivatalos kérdéseket tartalmazó levél elküldéséről tesz említést.

2013. október 09. 07:20
Nánási Tamás
MNO

„Ráadásul az Európai Bizottság a tagállamok többségével is harcban áll annak érdekében, hogy rájuk erőszakolja a szabadpiaci árak bevezetését, ami az uniós tisztviselők álláspontja szerint hosszabb távon rezsicsökkenéshez vezethet. Ugyanakkor a Brüsszelben is kívánatosnak tartott díjlefaragást más – lényegében ellenkező – módon, az előre meghatározott időponthoz köthetően azonnal és biztosan életbe léptető magyarországi eljárást – egyes értesülések szerint – jogi úton támadhatja meg az unió. Az egyik fő kiszivárogtatónak számító Bruxinfo.hu legalábbis a kötelezettségszegési eljárást előkészítő hivatalos kérdéseket tartalmazó levél elküldéséről tesz említést, amit a magyar kormány illetékesei elmondásuk szerint még nem láttak ugyan, de nyilatkozataikból kiolvasható, hogy a brüsszeli támadással egyértelműen számolnak.

Ami nem véletlen, hiszen a Fidesz és a kabinet tudatosan készül arra, hogy a magyar polgárok érdekében hozott intézkedéseit a következő hónapokban lényegében minden fórum előtt meg kell védenie. Rezsiharccal telik a választásig hátralévő időszak – tudtuk meg ezt a minap a miniszterelnöktől is. S ha az eddigi gyakorlatból indulunk ki, borítékolható, hogy a hazánkban szinte a legnagyobb érdeksérelmet elszenvedő külhoni energiaszolgáltató-tulajdonosok az uniós fővárosban lobbiznak központi beavatkozásért, ahol biztosan meghallgatásra és nyitott fülekre találnak. Ennek következtében pedig megnyílhat az újabb frontvonal Budapest és Brüsszel között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2013. október 09. 11:05
A rezsimharcot a FIDESZDSZ kezdte a harminc valahány új adóval, sarccal, a saját devizazsebek megmentésével,(A többi szerencsétlen kárára.) az ejrépa bajnok áfa-val, a föld-trafik-közpénz mutyikkal és a mérhetetlen hazudozással. A sunyi áremeléseket kihagytam a felsorolásból amelyek napjainkban is folynak (pl: postai díjak áremelése háromszor is 2013-ban, január, május augusztus.
Jason Bourne
2013. október 09. 09:58
Szerintem a rezsicsökkentés ellenzői fizessék a csökkentés nélküli összeget és helyreáll a világ rendje.
bigyomail
2013. október 09. 09:40
"Ráadásul az Európai Bizottság a tagállamok többségével is harcban áll annak érdekében, hogy rájuk erőszakolja a szabadpiaci árak bevezetését, ami az uniós tisztviselők álláspontja szerint hosszabb távon rezsicsökkenéshez vezethet. " Van ilyen vélemény is, de az igazság az, hogy sajnos nem ez a jelenlegi hivatalos álláspont és csak elvi szinten jelentkezik. Hivatalosan az unió elfogadja a hatósági árat, igaz, lehetőleg csak ideiglenesen. Az Európai Bíróság már hozott ilyen értelmű ítéletet is, hogy a hatósági ár nem ütközik az uniós szabályokkal csupán nagyon ártalmas. "Az egyik fő kiszivárogtatónak számító Bruxinfo.hu legalábbis a kötelezettségszegési eljárást előkészítő hivatalos kérdéseket tartalmazó levél elküldéséről tesz említést, amit a magyar kormány illetékesei elmondásuk szerint még nem láttak ugyan" Ahhoz képest Fónagy János, aki gondolom nem illetékes, hiszen csak a téma államtitkára azt mondta (hazudta?), hogy erre a levélre már válaszoltak is. "Ami nem véletlen, hiszen a Fidesz és a kabinet tudatosan készül arra, hogy a magyar polgárok érdekében hozott intézkedéseit a következő hónapokban lényegében minden fórum előtt meg kell védenie" Kell is készülni, hogy megvédjék azt a rezsicsökkentést, amit az unió nem is kifogásol. Ehhez komoly PR apparátusra és sok-sok félrevezető sallang kiötlésére van szükség.
ballada
2013. október 09. 09:30
Magyarok ellensége a baloldal ,ezek az ellenségeink akarnak kormányozni ,tényleg legyen az bárki nagy ökör aki a rezsi emelésre a nyugdijcsökkentésre megadóztatására ,munkanélküliségre a hazudozó baloldalra bankok adójára szavaz.Azt hiszi a sok nagy marha mert van közöttük sok sok csóró majd jobban fog élni ha a baloldali gyf bajnai mszp a zsebéből kiszedik a pénzt ,, sok ökör buta gané alak megpróbálja elhitetni hogy a 8 évig országot kifosztó eladósító csődbe vivő hazudozó erőszakos multik zsebeit tömő bajnai gyf meseházi el hozza a kánaánt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!