Híres emberek Oraveczről

2013. november 11. 13:44

Megkérdeztem néhány ismert közéleti szereplőt, hogy mi a véleménye Oravecz Nóra életbölcsességeiről, az Oravecz-életérzésről valamint a szinglihordákról.

2013. november 11. 13:44
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

Megkérdeztem néhány ismert közéleti szereplőt, hogy mi a véleménye Oravecz Nóra életbölcsességeiről, az Oravecz-életérzésről valamint a szinglihordákról, melyek tagjai úgy habzsolják ifjú mesterük szentenciáit, ahogy az amfetamint szokás Hyperspace partykon a Syma csarnokban.

Hitler Adolf (a Harmadik Birodalom alapítója, diktátor, tömeggyilkos): Gyakran és nagy haszonnal forgatom Nóra könyveit. Megacéloz és kitartást kölcsönöz. Nekem csak egy bestsellerem volt, ő már most kettőnél tart, és ha őszinte vagyok magamhoz - márpedig mindig az vagyok - Nóra letisztultabb, árnyaltabb gondolkodó, mint én. A kedvenc idézetem: Csak két láb kell. Két olyan erős láb, amit nem tudnak kirúgni alólad, vagy ha mégis, képes újra felkelni, lábra állni, lépni egyet, leporolni magát, és ezredszer is folytatni az útját. Akkor is, amikor újra meg újra elgáncsolják, akkor is, amikor már senki sincs ott, hogy támogassa. Ne akarj mást, csak ezt. Merd használni. Tudd, hogy elbír, hogy benne van a következő lépés. Hogy képes a folytatásra. Ha Németország ennek szellemében küzdött volna, ízzé-porrá zúzzuk az oroszokat. Egy nép, egy birodalom és két láb!

Jézus (megváltó, vallásalapító, Isten fia): Ne haragudj, de nagyon nem érek most rá. Éppen Oravecz kapcsán tartunk válságtanácskozást, és egyre kevesebb az időnk. Hetvenezer követőnél jár a facebookon, valahogy meg kell állítanunk. Nem hagyhatjuk, hogy újabb csapást mérjen ránk a Gonosz, ahogy legutóbb Braziliából indulva tette, Paulo Coelho képében. Imádom Budapestet és a gulyást, számíthattok ránk, lázasan dolgozunk a megoldáson!

Palpatine szenátor (a Galaktikus birodalom későbbi császára, sith nagymester, a Galaktikus Köztársaság utolsó kancellárja): Oravecz a kedvenc meditációs olvasmányom. Amikor túl nagy rajtam a nyomás, amikor látom a jedik gyanakvását, és érzékelem az Erő világos oldalának az erejét, sokszor elbizonytalanodom és úgy érzem, képtelen leszek igába hajtani a Galaktikus Köztársaságot. Ilyenkor elbújok a kedvenc csillaghajómba egy doboz fekete étcsokival, mert az a kedvencem, és arra a mondatra gondolok, ami mesteri tervemet egykor inspirálta, és ami - talán mondanom sem kell - egy Oravecz-bölcsesség volt: Bármikor új életet lehet kezdeni. Bármikor eldöntheted, hogy a legtöbbet hozod ki magadból. Csak el kell kezdeni, neki kell látni, és tudnod kell, hogy mi a cél.

Yoda (kozmikus bölcs, jedi mester, a Jedik Tanácsának állandó tagja): Ha csak meghallom Oravecz nevét, a lézerkardomhoz kapok. Ő szabadította ránk a kancellárt és ha a jövőbe nézek, hogy mire számíthatunk tőle, leírhatatlan fájdalmat, keserűséget és nyomorúságot látok. Ártatlan milliók szenvedése hasít belém, de ennél többet képtelen vagyok érzékelni, a Sötét Úrhölgy körül az Erő mindig zavarossá válik.

Hajdú Péter (oligarcha, médiapszichopata, celebekkel beszélgető celeb): Katával egész nap Oravecz Nórát olvasunk. Soha semmi mást nem olvastunk még, de éppen az a jó Oraveczben, hogy olyan műveltséget ad, hogy nincs is szükség semmi másra. Amikor rákos kisgyerekekből gyártok nézettséget, amikor Orbán végbelét kényeztetem a nyelvemmel vagy amikor a kinézete miatt szégyenítek meg valakit, mindig úgy érzem, hogy Nóri fogja a kezemet, és erőt önt belém ezzel a bölcs mondásával: Csak addig dőlhet össze a világ körülötted, amíg nem a sajátodat építed.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. november 11. 18:14
Majd én is írok már két könyvet. A bestseller címek már meg is vannak. Az egyik egy képregény lesz, aminek a címe Machoman és Szuperplázacica. A másiknak pedig Micimackó és a zsidók.
MacElek
2013. november 11. 18:11
A Robi hajt a csajra?
lutra
2013. november 11. 16:30
Még soha nem hallottam erről az Oravecz nevű Coelho-light-ról, de hála a Mandinernek, most már hallottam róla. Most pedig elvonulok meditálni arról, hogy mihez kezdjek ezzel a Tudással.
gross
2013. november 11. 14:52
Helyesen: "Zavarossá a Sötét Úrhölgy körül az Erő válik"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!