1956, a Függönyön innen és túl

2013. november 04. 11:18

Ötvenes évek, Kelet és Nyugat, szabadság és szabadságvágy, jólét és élethalálharc, ha találkoznak.

2013. november 04. 11:18
Rajcsányi Gellért
Mandiner

„Remember Hungary, tanks for the memory″ (klasszikus graffiti). Cikkek, reklámok és magyarországi haditudósítások a Life magazin 1956 november 12-ei számában. Ötvenes évek, Kelet és Nyugat, szabadság és szabadságvágy, jólét és élethalálharc, ha találkoznak.”

Képsorozatunkat a Mandiner blogon tekinthetik meg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gereb6
2013. november 04. 13:54
(Egyszer csak) elérkezett a 81-es év: „Ha a seggünkbe nem csizmával rúgtak, azt tiszteltük volt liberalizmusnak; ha virágnyelven küldtek el a francba: a Repression átment Toleranz-ba. Túl az Oderán, innen az Uralon szerveződik a rémönuralom, a trafikokban rágógumibot - prefogyasztói világállapot. S mert mindez csak kritikailag tetszik, tituláljuk kommunának a kreclit? S ezentúl kritikailag kúrunk, míg tűri személytelen kult-Úrunk?” (Petri György 1981) „Öröknyár: elmúltam 9 éves a sír NIncs sehol a sír a gyilkosok a test se I T T NIncs sehol a test se O T T a csont a gyilkosok NIncs sehol a csont (p. s.) egyszer majd el kell temetNI és nekünk nem szabad feledNI a gyilkosokat néven nevezNI!” (Nagy Gáspár 1983) ...és így tovább
6qwasyx
2013. november 04. 11:23
Bukni már tudunk. Nem kicsit, nagyot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!