Düh

2013. november 25. 16:10

Még egyetlen rezsim sem bánt ennyire tudatosan az egyre feltartóztathatatlanabbul hömpölygő indulattal.

2013. november 25. 16:10
Tamás Ervin
NOL

„Még egyetlen rezsim sem bánt ennyire tudatosan az egyre feltartóztathatatlanabbul hömpölygő indulattal, amely belep magán- és közkapcsolatokat, ott van tetteinkben, szavainkban, minden eltorzult arckifejezésben, ökölbe szorított kézben, gorombaságban. Nem, manapság már nem a tolerancia-, vagy az empátiahiány fölötti szomorú kesergés nyújt némi placebót, nyugtat, csendesít – ez a mezítelen düh tégláról téglára, tudatos politikai technikával építi fel az új Magyarországot.


A harag kondicionálása, elmélyítése, adott esetben felkeltése, új irányainak tudatos meghatározása a jelenlegi kurzus politikájának egyik alkotóeleme. Ehhez nélkülözhetetlen indulati kellék, hogy a szemben állók ne csupán másként gondolkodók, szellemi ellenfelek, hanem ellenségek legyenek, akik nem egyszerűen a regnáló hatalmat, hanem a haza létét fenyegetik. Minden bűn azon az oldalon születik, ahogy a gyűlöletfolyam forrásvidéke is ott húzódik, persze megannyi álcától takarva.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. november 25. 17:08
Nem hiszem, h. a "rezsim" szítaná a dühöt, stb.-t. A magam részéről még csak nem is gyűlölöm ezeket a többnyire a bosszú népéből származó "gyűlölet" lovagokat, mondjuk, tisztelni sem tisztelem őket, leginkább nincs róluk jó véleményem, nem is volt soha. Mindenesetre, ha a saját táboromban nem verte ki a biztosítékot a nagy Korniss "Mityu" nyilatkozata, nevezetesen, h. "mi jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket", akkor széles ívben kerülném ezt a témát, különösen a közlekedési baleset keretében kidöntött Radnóti szobor kül- és belföldi tálalása után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!