Papcsák Ferenc örményellenes kirohanása

2013. december 17. 23:05

Önnek fontosabb egy bizonytalan kimenetelű azeri üzlet, mint Magyarország külkapcsolatai. Kérem, hogy mind polgármesterként, mind képviselőként tartózkodjon a további örmény-ellenes kirohanásoktól!

2013. december 17. 23:05
Vágó Gábor
Demokrácia 3.0

„Tisztelt Papcsák Ferenc!

Mint bizonyára ön is tisztában van vele, az Egyesült Örmény Köztársaság 1989-beli kikiáltásának meghiúsulása után, 22 évvel ezelőtt Nagorni-Karabach maga önállósodott Azerbajdzsántól. Az ezt követő véres harcokban nagyon sok áldozat volt mindkét oldalon. A lezáratlan háború továbbra is mérgezi az örmény-azeri viszonyt. Jómagam tavaly látogattam el a magyarul Hegyi-Karabahnak nevezett tartományba.

Az ott folytatott beszélgetésekből azt szűrtem le, hogy a húsz esztendeje sokszor romok között élő emberek nem szeretnének mást, csupán békét és tisztességes megélhetést. Nem kívánja senki helyben a konfliktust, kivéve a nacionalista hőzöngőket, mind örmény, mind azeri oldalon.

Magyarország érdeke az, hogy a lehető legtöbb országgal baráti kapcsolatot ápoljon. Az azeri baltás gyilkos kiadatása mély sebeket okozott az örmény-magyar kapcsolatokban. Hiába igyekeztem szerény lehetőségeimmel és kapcsolataimmal javítani a helyzeten, az általam megszólított örmények mind kormányzati szintű bocsánatkérést követeltek.

A mostani Hegyi-Karabahhal kapcsolatos nyilatkozatával egyértelművé tette, hogy önnek fontosabb egy bizonytalan kimenetelű azeri üzlet, mint Magyarország kiegyensúlyozott külkapcsolatainak ápolása. Kérem, hogy mind polgármesterként, mind képviselőként, mind luxus Mercedes-tulajdonosként, mind luxus WC-használóként, mind korrupciós pénz visszaosztásban gyanúba került emberként tartózkodjon a további örményellenes kirohanásoktól.

Üdvözlettel
Vágó Gábor
Interparlementáris Unió
örmény-magyar baráti tagozatának alelnöke”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. december 18. 11:38
Vágókám!Ez már a homokozó.Még te nevezed magad politikusnak.Ez már a hülyeség kategóriája!
Senye Péter
2013. december 18. 11:04
Az örmények a szívünk csücskében lehetnének, de úgy tűnik a kaukázusi államok közül Örményország mutat legtöbb hajlandóságot az oroszokkal való együttműködésre. http://htka.hu/2011/05/22/ormenyorszag-szamit-az-orosz-hadseregre-egy-hegyi-karabahi-haboruban/ (Örményország számít az orosz hadseregre egy hegyi-karabahi háborúban)
hakos
2013. december 18. 10:37
Papcsák az Azeri-Magyar Baráti Társaság alelnöke, ilyen kijelentést tenni munkaköri kötelessége. Kedves "Nemvágod" Gábor alapítsd meg az Örmény-Magyar Bráti Társaságot és nyilatkozd az ellenkezőjét. És kvittek lesztek. Az ügy lezárva, mindenki teljesítette a feladatát.
==T==
2013. december 18. 10:35
1: az örmények keresztények, az azeriek nem 2: a térséget (Hegyi Karabah) Sztálin adta oda az Azerieknek 1925-ben. A lakosság többsége örmény. Aki a fentiek ellenére az azerieket támogatja, az nem csak keresztényellenes, de a trianoni békediktátumot is követendőnek tartja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!