Csirkepaprikástól az érdekképviseletig

2014. január 21. 20:24

Azért lettem tagja a Caucus-nak, mert bár egyelőre nincs kapcsolatom az amerikai magyar közösséggel, szeretnék érdekükben fellépni és szerepet vállalni egyéb ügyekben. Interjú.

2014. január 21. 20:24
Dennis A. Ross
Heti Válasz

- Hogyan fedezte fel magyar gyökereit? Miért lett tagja a kongresszus magyar lobbicsoportjának, a Hungarian Caucus-nak?

- Igazából soha nem hagytam el gyökereimet. Nagyszüleim gyakran beszéltek magyarul és gyakran főztek otthoni ételeket, elvittek magukkal az 1962-es Seattle-i Világkiállításra is. Szüleim tagjai voltak a helyi magyar klubnak a floridai Plant City-ben, családommal részt vettünk fesztiválokon és különféle találkozókon. Még magyar ételek elkészítését is megtanultam, mai napig rendszeresen készítek például paprikás csirkét nokedlivel. Azért lettem tagja a Caucus-nak, mert bár egyelőre nincs kapcsolatom az amerikai magyar közösséggel, szeretnék érdekükben fellépni és szerepet vállalni egyéb ügyekben. Például közép-európai magyar közösségek jogvédelmében vagy az Amerika és a Magyarország közötti kapcsolatok erősítésében.

- Járt már valaha Magyarországon?

- Még nem. De feleségemmel tervezzük, hogy ellátogatunk. (…)

- Mi a benyomás Magyarországról Washingtonban? Mi az első dolog, ami az emberek eszébe jut, amikor ön az országról beszél?

- Néhány embernek eszébe jut a kommunista rezsim. A mai generációk nem értékelik vagy értik annak a jelentőségét, hogy Magyarország a második világháború előtt fontos partner volt. Abban reménykedem, hogy akik még nem tudják, megismerik majd Magyarország a világ kultúráját gazdagító örökségét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
K12K23
2014. január 21. 22:57
"Dennis A. Ross Born: Dennis Alan Ross, October 18, 1959 (age 54) Lakeland, Florida, USA Political party: Republican Religion: Presbyterian"
morog
2014. január 21. 22:13
"Dennis B. Ross Dennis B. RossBorn: 26-Nov-1948 Birthplace: San Francisco, CA Gender: Male Religion: Jewish Race or Ethnicity: White Sexual orientation: Straight"
Charlie Chan
2014. január 21. 21:37
Miért baj az, ha valaki nem nácizza az országot, kedves kaktuszvirág?
kaktuszvirág
2014. január 21. 20:31
Na megint egy idegen jóakaró.Az Isten mentsen meg minket az ilyenektől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!