Vége a téridőnek, itt az amplituhedron

2014. január 06. 16:44

A normális emberek számára teljesen érthetetlen kvantumfizikában most már szinte minden év hoz valamilyen áttörésjellegű felfedezést.

2014. január 06. 16:44
Gerényi Gábor
gg
„A normális emberek számára teljesen érthetetlen kvantumfizikában most már szinte minden év hoz valamilyen áttörésjellegű felfedezést; a hazai tudományrovatok pedig most már menetrendszerűen lemaradnak róluk.

Így jártunk például a 2010-11-ben berobbanó kvantumbiológiával - olvassuk el a Nature vagy aBBC elég komoly cikkét róla, majd keressünk rá magyarul, és olyan találatokat fogunk csak kapni, mint teremtotudat.hu, vilagvege2012.hu, katasztrofa.com. Sehol az Index, sehol az Origo.

És ez lett a sorsa annak a 2013 őszén bemutatott, túlzások nélkül is lélegzetállítónak nevezhető konstrukciónak, amiről a világsajtó népszerű és kevésbé népszerű tudományfelületei elég nagy terjedelemben cikkeztek, a Time magazin pedig beválasztotta az év 25 legfontosabb felfedezése közé. A csodálatos amplituhedronra - aminek már saját Facebook-oldala is van, lehet lájkolni - a Google sajnos egyetlen magyar nyelvű találatot sem ad, ezen a tarthatatlan állapoton fogok most segíti.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2014. január 07. 06:33
De mi van Széles Gábor növekedést generáló örökmozgójával, amit őszre ígért??
vero1_
2014. január 06. 22:27
Még 10 év és két ilyen felfedezés és megnyílik a Mahábhárata értelme.
locsaba
2014. január 06. 21:57
"A normális emberek számára teljesen érthetetlen kvantumfizikában..." Hát öcsém az tisztán látszik, hogy nem posztmodern filozófus vagy mert azok az idióták mindent értenek (tudnak). Hát persze. Lásd: Sokal botrány. :):):) A kis köcsögök nem bírtak leszakadni a fizikusokról, ezért azok olyan szopóágra tették őket, amit azóta sem tudtak kiheverni. Persze az is lehet, hogy posztmodern filozófus vagy azért vagy ilyen okos. Vagy hüje? Vagy mi van? Hú bazmeg! Lehet, hogy én vagyok posztmodern filozófus? Azért vagyok ilyen okos? Vagy hüje? Hú bazmeg!
Akitlosz
2014. január 06. 21:45
Nem tudtam, mi hiányzott. Az a jó a tudományban, hogy ha nem tudnak valamit, akkor kitalálnak rá egy új szót, aztán onnantól azzal magyarázzák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!