Két cikk között

2014. február 19. 19:50

Utáljuk az oroszokat vagy szeretjük őket. Az ország nyugati fele Európai Unió párti, a déli és keleti fele orosz párti. De a nyugati felében erősen nacionalisták vannak.

2014. február 19. 19:50
Soós Szilárd
reposzt

„Halnak és sebesülnek. Hogy mi történik? Okos elemzők is csak találgatnak. Elmélet van bőven. Ukrajna az orosz és amerikai érdekek kereszttüzébe került. Az érdekek szerint mozgósítanak. Vagy akkora a nyomor és nincstelenség, hogy ezért már nincs veszteni valójuk és megindultak. Illetve a nacionalizmus is benne van. Utáljuk az oroszokat vagy szeretjük őket. Az ország nyugati fele Európai Unió párti, a déli és keleti fele orosz párti. De a nyugati felében erősen nacionalisták vannak. Hogy bonyolult legyen a helyzet még a megfelelő emberek is eljöttek megmondani a tutit. Népszerű és kevésbé népszerű emberek mutatkoznak vezetőként. Egy különböző oligarchák által vezetett országban megindultak az emberek, hogy hová tűnik is el az állami bevételek nagy része. A nagy állami bevételek, melyekből nem érez semmit az ország. Persze mind ezeken túl, ami kimondhatatlan. Nem lehet pontosan látni a hátteret, de az biztos, hogy a szervezkedéseket az váltotta ki, amikor Janukovics elnök nem írta alá az Uniós csatlakozási szerződést.

Egy bizonyossá vált. Hiába találkoznak az ellenzéki és állami vezetők, a helyzet megoldása már nincs a kezükben. Ki is mondták, nem tudják megfékezni már az erőszakot. Könnyebb volt elindítani, mint leállítani. Persze külföldről követelik, hogy szüntessék be az erőszakot, de már önjáró lett. Vonuljon vissza az állam és akkor nincs kivel harcolnia az ellenzéknek. Ez kelet. Itt meg is kell mutatni a hatalmat. Nem fog visszavonulni, mert akkor a az ellenzék győzelemnek érzékeli ezt és a hatalom gyengeségének. További áldozatok és polgárháborús helyzet várható. Kibicnek semmi sem drága. Egy bizonyos, hogy emberi életekkel játszanak. Összecsapások vannak. Békesség nincs. A jövő titok. A korrupt vezetőknek élet-halál kérdés a hatalom. A különböző csoportoknak a hatalomba jutás. A orosz és amerikai erők saját pozícióikat erősítenék. Az orosz haderő készen áll  a déli és keleti régióba való bevonulásra. A Szocsi Olimpia indoka alatt amerikai hadihajók vannak a közeli vizeken. Minden adott, hogy az ukrán nép és a nemzetiségiek tovább szenvedjenek.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagykutya
2014. február 20. 06:27
Sajnos, nekünk egyik oldal sem kedves. Az orosznak birodalmon jár az esze, ukrán nacionalisták pedig Budapestet is ukrán területnek tekintik. Talán az lenne a legjobb, ha egyik oldal sem nyer, hanem a végtelenségig elvérzik. Hogyan tudjuk védeni magyarjainknak ? Ez a kérdés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!