Ma már a bulvár a referencia

2014. március 25. 21:25

Bulvár nélkül nem létezne a facebook. A bulvár ütött rést az intimitás falán, és tette érdekessé az érdektelent, izgalmassá a banálisat, címlappá a magánügyet.

2014. március 25. 21:25
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Bulvár nélkül nem létezne a facebook. A bulvár ütött rést az intimitás falán, és tette érdekessé az érdektelent, izgalmassá a banálisat, címlappá a magánügyet. A facebook pedig megteremtette annak a lehetőségét, hogy bárki legyárthassa a maga bulvárlapját a saját mindennapi életéről. Kultúrtörténeti szempontból nézve a bulvár nem más, mint a facebook bevezető kampánya.

Ma már a bulvár referenciát képezve tematizálja tömegek életét, akik számára létszükséglet a napi három-négy selfie meg a kényszeredetten demonstrált boldogság megannyi kelléke: utazási fotók, nevető gyerekek, gyertyafényes vacsorák.

Egyre többen élik az életüket ebben a hazug és sekélyes kirakatban. Ma már a bulvár nem pusztán egy hitvány, ostoba és romlott szórakozás, de tömegek számára életmód, nyelv és értékrend. A bulvár uniformizálja a létezést, és mindent kiírt maga körül, ami bármivel is mélyebb vagy komplexebb, mint egy Oravecz Nóra-idézet vagy egy közeli fotó Mészáros Dóra dekoltázsáról. A bulvár nem pusztán egy nyomorúságos kulturális trend, hanem maga az elállatiasodás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosdoktor
2014. június 03. 10:26
lóbert egy bull, de nem vár, vörös prosztója H*jjdú és trutykovics, ugyanakkor a te réz anyád, s a televíziózásban elállatiasodottak aszthiszizenteference, nagyon kereskedelmi és tele víziókkal. Egy arany ****ér a sz*nyitibi végbélrózsáján :D Hagyjad má'; legálságosabb tégla-por a fűszerpoprika alján. :D A semminek az 50 %-a. Nagy közelítéssel. Köbö. Egyébként csípem. Erőspista pedig lóbert :D Jót röhögök rajta a demokratás picsogása óta :D
I.Preskin
2014. április 03. 23:41
Igen, kell ez a PéeRes mélyenszántás! http://31.media.tumblr.com/cacbae96e083e9d107fdd6de4b96f830/tumblr_n2qhbvYVMF1tra1kao1_500.jpg
Negue
2014. április 03. 23:41
Na ezért nem regisztráltam a facebookra, mert attól is hányingerem van, amit hallok róla! Hihetetlen, hogy emberek ott töltik az életüket, kapcsolatok mennek tönkre miatta, és fontosnak tartják tudatni mindenkivel, hogy pl: leégett a rántás, vagy egyéb rendkívüli eseményt. Nem is tudom, hogy tudott a világ eddig élni nélküle?! :) :(
Akitlosz
2014. április 03. 23:41
No nem mintha az általános iskolákban nem a költők magánéletét azaz nem bulvárt oktattak volna. Ady Endre szeretőinek a névsora és nemi betegségei miért kell, hogy tananyag legyen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!