A BKK Orwellesít

2014. május 08. 14:48

Már eleve nevetséges az, hogy így megbonyolítanak egy bérletvásárlást. Szerencse, hogy egyelőre nem kell hozzá születési anyakönyvi kivonatot és vizeletmintát bemutatnunk.

2014. május 08. 14:48
Üzenőfüzet
Üzenőfüzet

„Már eleve nevetséges az, hogy így megbonyolítanak egy bérletvásárlást. Tulajdonképp szerencse, hogy egyelőre nem kell hozzá születési anyakönyvi kivonatot és vizeletmintát bemutatnunk.

Az egész rányomtatásosdi persze arra megy ki, hogy a bliccelésen kapott utasok ne tudják ismerőseiktől elkérni a kitöltetlen bérletet, és azt bemutatva csak 2000 forint büntetést fizetni 16 000 helyett. (Arról persze már ne is beszéljünk, hogy ha ár/érték arányban normális szolgáltatást nyújtana a BKK, akkor nem lenne ennyi bliccelő.) (...)

Arról nem is beszélve, hogy adatvédelmi szempontból is veszélyes. Ha a személyi igazolvány számunkat hozzárendeljük a bérletigazolvány számához, illetve az aktuális bérletszelvény számához, a jövőre bevezetésre kerülő RFID rendszer pontosan követni tudja majd, hogy épp melyik járművön utazunk, éppen milyen GPS koordinátán vagyunk. Na kinek ugrott be ismét Orwell 1984?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2014. május 08. 22:57
Zsidó Orbán zsidó lauderes uncsitesója, Dávidka orrtúró hülyegyerek kiötlötte a tutit!
maszlinás borkány
2014. május 08. 21:37
Ha birodalom számára úgy lesz egyszerűbb ránk is tetoválják a számunkat? Mennyi papírt meg lehetne így sprórolni! Ennek az embernek elment az esze?! Ha a feltölthető elektronikus jeggyel Isztambulban meg tudták oldani, hogy ne lehessen bliccelni, nálunk is meg lehetne. De egyszerűbb a honpolgárt ...sztatni. Ja, és az isztambuli rendszer olyan, hogy ha átszállsz, a második jegyért már kevesebbet kell fizetned.
Csigorin
2014. május 08. 19:13
Oszt ha tudjak hogy merre kolbaszolok akkor mi van? 1. Nem vagyok en olyan nagy ember hogy erdekeljen barkit. 2. Nem jarok rosszban, nincs felnivalom. 3. Pont leszarom.
elfelejtette
2014. május 08. 16:25
Ez mekkora egy szar írás. Manapság szinte már csak az ilyen húgyagyúak Orwelleznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!