Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Közel-keleti kirakós: ki kinek a barátja és gyűlölt ellensége?

2014. július 22. 15:51

„Most, hogy vége van a világbajnokságnak, nem 10 millió szövetségi kapitány országa vagyunk, hanem 10 millió Közel-Kelet szakértőé” − írja egy barátunk, és milyen igaza van.

2014. július 22. 15:51
Rajcsányi Gellért
Mandiner

„Most, hogy vége van a világbajnokságnak, nem 10 millió szövetségi kapitány országa vagyunk, hanem 10 millió Közel-Kelet szakértőé” − írja egy barátunk, és milyen igaza van. Bár Magyarországon leginkább az Izrael vs. arabok tengelyen gondolja magát jólértesültnek minden térség iránt érdeklődő hírfogyasztó; a Közel-Kelet ennél sokkal, de sokkal bonyolultabb gordiuszi csomó minden világpolitikus számára.

Tavaly a Washington Post közölt egy igencsak összetett ábrát a szíriai konfliktus belső és külső viszonyairól.

Most pedig a neten terjed a Slate magazin kiváló, friss táblázata a Közel-Kelet baráti és ellenségességi viszonyairól. A kis ikonokra kattintva a kiválasztott két fél egymással szembeni kapcsolatairól többet is megtudhat az olvasó. A Joshua Keating és Chris Kirk által összerakott táblázat átnyálazása és bemagolása után garantáltan többet fogunk tudni a Közel-Keletről − és garantáltan tanácstalanabbá is válhatunk.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. július 23. 06:42
Akárhogy is van, a küzdelem nem egyenlő..és ahogy a zsidók karosszékben, piknikezve nézik az öldöklést, az is tökéletesen mutatja mi a lényege ennek a "háborúnak"..a palesztinok kiirtása mégpedig faji alapon. Továbbá nem mellékes az sem, hogy a zsidók közül katonák esnek el, a palesztinok közül pedig gyerekek százai halnak meg vagy válnak egész életükre - meddig élhetnek vajon? - nyomorékká. Cseppet sem lehet csodálkozni azon, hogy Amerika kivételével (bár a második világháborúban nem segítettek nekik) utálják a zsidókat.Amerika a zsidókkal kompenzál a feketék és indiánok tömeges kiirtása után..
states
2014. július 22. 17:21
Hogy lehet úgy kommentálni a mostani helyzetet, hogy nem beszélünk az elmúlt 60 évről. Egy fasiszta állam, Izrael elűzte szülőföldjéről a palesztinok millióit, folyamatosan rabolja el, telepíti be a még megmaradt, az egykori Palesztina 20 százalékát is. Az ellenállást pedig ürügyül használja, mint most is a népirtásra. A világ pedig álszent módon szemet huny és statisztál a 2. világháború utáni legaljasabb gaztetthez.
tango47
2014. július 22. 16:53
Most egy darabig hanyagolni fogom az írásait, mert szíven ütött SzSzP. elleni szövege4.
mantelman
2014. július 22. 16:43
Azért egyszerűbb a kép - ha Izrael háborút akar, akkor az is lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!