Pozitív kilátások

2014. október 09. 15:09

Egyszerre két olyan pénzpiaci üzenet is érkezik Magyarországra, amely a korábbiaknál jóval kedvezőbb képet fest a gazdasági-pénzügyi folyamatokról.

2014. október 09. 15:09
Szajlai Csaba
Magyar Hírlap

„Nem semmi, hogy egyszerre két olyan pénzpiaci üzenet is érkezik Magyarországra – és nem is akárhonnan, Washingtonból és Londonból –, amely a korábbiaknál jóval kedvezőbb képet fest a gazdasági-pénzügyi folyamatokról. Egyfelől a Nemzetközi Valutaalap jelentése nagyobb gazdasági növekedést jósol hazánknak, másfelől a Bank of America Merrill Lynch londoni elemzői szerint jó esélyünk van arra – a jelenlegi fundamentumok alapján –, hogy jövőre kitörjünk a hitelminősítők befektetésre nem ajánlott kategóriájából. Vagy csapdájából… 

Mindkét jelzésnek örülni kell, hiszen éppenséggel nem a kormánnyal szimpatizálók mondanak verdiktet a magyar gazdaság teljesítményéről, amely ráadásul az egész kelet-közép-európai régiót is húzza, hanem olyan szakértők, akik vegytiszta képletek mentén prognosztizálnak. És az esetek túlnyomó részében be is jön az előrejelzés: akkor is, ha ez tetszik vagy sem a honi döntéshozóknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. október 09. 19:33
Kit érdekel mikor veszélyben a civil szféra !!!
bobbywatson
2014. október 09. 19:27
emberek, víznagyhatalom vagyunk! Szélzsák, lufi, jegesvödör, poénnagyhatalom vagyunk! "olyan szakértők, akik vegytiszta képletek mentén prognosztizálnak" e kis hazánál nincs jobb kabaré, könnyesre röhögtem magam! mégmégmég
egyetmondok
2014. október 09. 18:30
Örülnék én komolyan,ha valaha is bármi igaz lett volna abból,amit ezek mondtak. De nem,ezek mindig tévedtek,különösen akkor,amikor nem lökték bóvliba a ballib rémkormányzás hosszú-hosszú évei alatt Magyarországot. Most miért is lenne akkor igazuk? Nincs is igazuk.
S0ma
2014. október 09. 18:15
Mindjárt jön az élcsapat, ezért előrebocsátom: Nagy szarban vagyunk! Dicsérnek bennünket. Mit akarnak tőlünk? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!