Bársonyba csavart kés

2014. december 11. 07:55

A CIA ügyes-bajos dolgairól készített jelentés minden egyes szava bársonyszalaggal van átkötve, egy lelkes kis csapat lecsiszolta a sorját a széléről, csillogóra dörgölte a felületét egy speciális szarvasbőr keszkenővel.

2014. december 11. 07:55
Sitkei Levente
Magyar Nemzet

2014 végén pedig az derül ki, hogy az Egyesült Államok tényleg alkalmaz kínvallatást, néha megölik a smasszerek a gyanúsítottat, akire semmit sem sikerült rábizonyítani, s a vizsgálat megállapítja, hogy a CIA brutalitása egyáltalán nem volt hatékony. Pontosabban arra volt kiváló, hogy az egész világon újabb fekete pontot véssenek az emberek Washington neve mellé. Jaj, hol van az a régi, szeptember 11-e előtti, kedves, dinamikus és befogadó Amerika? Mivé tette ez a közel másfél évtized az Egyesült Államokat? A republikánusok – akiket nem fenyeget az a veszély, hogy bíróság előtt feleljenek a jogállamhoz méltatlan vizsgálatok miatt – azt mondják, életeket mentettek a kihallgatásokkal. Erre hivatkozott George Bush is négy évvel ezelőtt, aki szerint megvédte Amerikát, s elnökként ez is volt a feladata. A felelősséget azonban nem lehet elvitatni, s akármennyire is az al-Kaida gyengítését hozzák fel saját védelmükre, ez egyszerű menekülőút. A CIA kínzásaiért az egész ország viseli a felelősséget, nem csak a névtelen kihallgatók, nem csak a politikusok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. december 11. 15:35
"Jaj, hol van az a régi, szeptember 11-e előtti, kedves, dinamikus és befogadó Amerika"? Ott maradt az I Világháború előtti időkben.
jubelux
2014. december 11. 14:53
a kínzás- a háborúzás- hullarablás a korrupt gazdasági modell az amcsi létforma lényege, számukra ez a demokrácia kiteljesedése az, hogy rasszisták, állam szintjén szabadon gyilkolják saját polgáraikat csak megjeleníti- bemutatja egy csőcselékekből álló állam működését
magnamater
2014. december 11. 13:11
Gáncs nem érheti a felséges Amerikát. Oda kell vetni a vérszomjasok elé a szerencsétlen Orbánt!
marko11
2014. december 11. 12:39
A világ csendőre. Neki mindent szabad. Rá nem vonatkozik semmiféle nemzetközi jog. Látjuk itthon is, hogy mindenféle diplomáciai szabályt felrúgva hülyéskedhetik a Jóbarát. Akit nem hívnak vissza, sőt megdicsérnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!