Nagy, szürke Opel

2015. március 28. 10:28

Ma már meg kell adni a tiszteletet, mert nem tudhatjuk, hogy a park gyepén nem a Wall Street leendő farkasa reggelizik-e az öléből fejhúst kevéske tormával.

2015. március 28. 10:28
Megyesi Gusztáv
Népszabadság

A szürke Opel fontos. Midőn kiderült, hogy bizonyos Orgován Béla, 38 éves közmunkás az ősmagyar kayaibrahimos, josziptotos tradícióknak megfelelően hirtelen a brókerélet kellős közepébe került, és a keményen dolgozó magyar minisztériumok befektetési papírjait őrző kormánybarát cég vezérigazgatójává lépett elő, a falujában irigykedve mondták, hogy a Béla »Pesten munkát kapott, ráadásul olyat, amihez egy szürke Opelt is adtak neki, hogy azzal járjon fel dolgozni«.

Ne leplezzük meglepetésünket. Létezik még falu e hazában, nem is messze a fővárostól, ahol még mindig itt tart a világ, a szürke Opelnál, s hogy a tegnap még közmunkás Béla, aki a falu szerint még a nyolc általánost se végezte el, ráadásul egy korábbi kocsmai verekedésből kifolyólag büntetett előéletű, ezzel az Opellel jár dolgozni, fel, Pestre.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. március 30. 06:19
"Midőn kiderült, hogy bizonyos Orgován Béla, 38 éves közmunkás az ősmagyar kayaibrahimos, josziptotos tradícióknak megfelelően hirtelen a brókerélet kellős közepébe került,....." Menj a picsában Guszti bácsi!Nálatok Bokros Lalyos bácsi verte ezt a teljes mezőnyt.
Lolka-Bolka
2015. március 30. 03:05
gusti mia bajod a wall street-i fiukkal( vagy kitudja milyen nemuek valojaban) , hat eddog oket imadtad. a feregseg jol fizet .... !!!! hat te mar csak tudod.
Peter8811
2015. március 29. 17:36
Meg a kis szürke egerek.
tango47
2015. március 29. 12:27
Elitta az eszét. Régen (jó régen) még voltak szellemes írásai. Ma már nyomokban sem lehet felfedezni bennük nemhogy szellemességet, de egyáltalán szellemet sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!