A Buda-Cash ügy margójára

2015. március 09. 07:28

Tudomásom szerint egy-másfél éve Pintér Zoltán, alapító tulajdonos eladta piaci áron, a részvényeit valakinek vagy valakiknek. Érdekes módon a sajtót se jobbról, se balról eddig nem érdekelte, hogy ki lehet az a személy.

2015. március 09. 07:28
Széles Gábor
Facebook

Tudomásom szerint egy-másfél éve Pintér Zoltán/alapító tulajdonos/ eladta piaci áron, a részvényeit valakinek vagy valakiknek. Érdekes módon a sajtót se jobbról se balról eddig nem érdekelte, hogy ki lehet az a személy vagy személyek akik becslésem szerint minimum tízmilliárd forintos nagyságrendben fizettek a részvényekért.Azért gondolom,hogy ilyen nagyságrendről lehetett szó a tranzakció során mivel Pintér Zoltán vagyona ennél magasabb volt a Top 100-as listák alapján.Továbbá plusz négy bank tulajdonlása a Buda -Cash alatt az sem kétfilléres tétel, bankonként csak a minimum kétmilliárdos alapítói tőkéből kiindulva.

Nyilván a részvények megvásárlásakor az új tulajdonos vagy tulajdonosok alaposan „átvilágítatták” azt amit megvesznek.Saját gazdasági tapasztalatom egy ilyen mértékű átvilágitás minimum pár hónapot igényel még egy felkészült pénzügyi csapat részéről is.Amiből következik, hogy ezen átvilágítás után a vásárlónak pontos képének kellett lennie arról, hogy mibe vásárol be.

Tehát a kérdéseim a következők:

1.Ki vagy kik a P. Z. helyébe belépő tulajdonos vagy tulajdonosok?

2.Hol jegyezték be a vásárló céget vagy cégeket?Valamelyik off-shore paradicsomban?

3.Lehet, hogy a régi tulajdonos egy homless-nek adta el a részvényeit, egy forintos áron?

4. Ha nem homless-nek adták el és az új tulajdonos nem csináltatott egy alapos vizsgálatot/due deligence/ akkor itt könnyen jött pénz könnyen ment is?

5.Erre a „könnyen jött” pénzre nem kellene felfigyelnie majd, nem csak a magyar nyomozó szerveknek is?

6.Lehet, hogy az új tulajdonos vagy tulajdonosok egyszerűen analfabéták és dilettánsok voltak gazdasági kérdésekben?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2015. március 09. 10:31
Vajon kinek adhatta el a Pintér a részvényeket?
kukagyerek
2015. március 09. 09:57
Gabi bá! Legalább ti lenyúlók, tartsatok össze!
VakzKommondor
2015. március 09. 09:14
Én tudom komcsikám! Az ufók voltak!
BőröndÖdön
2015. március 09. 08:49
Gabi bácsi,a Videoton privatizációja sem érdekli az embereket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!