A borszakértő megmondja

2015. április 03. 18:37

Illata tartalmaz különféle pici bogyókat, gumókat, pöcköket és izéket is, melyek egyfajta valamilyen jelleget kölcsönöznek ennek az érdeklődően pisze bornak.

2015. április 03. 18:37
Hartay Csaba
Viharsarki Kattintós

„Szent-Beöthy Kúria Kékfrankos Rozé, 2014.

Egy igazán temperamentumos, kiáltozó bor, tele élménnyel, döbbenettel és emlékekkel. Színe halványerős, de kitöltve erősen halovány. Ízében fellelhető a frissen mosott lepedők zamata, a szerelmes búcsúzások könnyes csókjainak édese, a tavaszi kirándulások lágyan zöld fuvallata, valamit a grafit és a faforgács karcos aromája is. Illatában csecsemőbőr és bácsiránc keveredik Axe tüsfürdővel. Báránysültekhez, cápauszony leveshez, valamint üzleti megbeszélések, megvesztegetések és félmeztelen tekepartik mellé ajánljuk ezt a nemesen agresszív, de kevésbé indulatos, viszont részrehajlóan sumák bort.

Kecskinszky Tamás Bögölyvári Chardonnay, 2013.

Dőljön hátra, pihenjen és relaxáljon. Töltsön a poharába e különlegesen szaggatott, tépett, gyűrött borból, mely kisimul, majd ismét felpöndörödik az első kortyok után. Illatában viseletes sapkák kipárolgása, gyermekkori fogócskák gyömbérre hajazó áfonyazamata, valamint útépítések bitumengőze mellett tölgyfalevél- és csülkös bableves aromák is érvényesülnek. Íze indiszkréten lopakodó, de nem üzletszerűen fondorlatos. Utóíze öblösen hangos, de nem recés. Jércemellfilével töltött Dobostorta, valamint szotyola mellé ajánljuk, de szintúgy baráti összeveszések, tettlegeségig fajuló gyűlölködések megfelelő kísérője is lehet e nagyszerű nedű. (...)

Lopovics Endre Somlói Juhfark, 2014.

A Lopovics borok megérdemelten a legjobbak között találhatók a hazai borpalettán. A 2014-es évjáratú Somlói Juhfark pedig egy igazán mulattató, már-már hamiskás bohócbor, melyet viszont illik komolyan vennünk. Illata tartalmaz különféle pici bogyókat, gumókat, pöcköket és izéket is, melyek túlnyomó részben, döntően határozzák meg a valamit, valamint egyfajta valamilyen jelleget kölcsönöznek ennek az érdeklődően pisze bornak. Íze fényesre csiszolt, ápoltan csillámló, de nem terpeszkedően rezgő, csupán lecsengése pucolt. Az első kortyok után azt érezzük, hogy egy postán állunk sorban. Fogyasztását kizárólag postai sorban álláshoz ajánljuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. április 05. 09:52
:::::))))))
puszika
2015. április 05. 09:52
BRAVÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!
Ombudsmanyus
2015. április 05. 09:52
Így van! A felvezetést elolvasva, az ember azt gondolja, egy szokásos boros sznob "kritikai" írás. Aki szokott bort inni, tudja: a jó bor az, amit jó inni! Ismerek olyanokat, akik úgy ítélik meg a bort, hogy szájukba véve lötybölik, majd kiköpik. Életükben nem ittak meg egy üveg bort, de ők szakértenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!