Példamutatás

2015. április 28. 07:21

A krakkói világbajnokságon igazi sportolókat láthattunk a magyar válogatottban, akik átérezték azt, mit is jelent címeres mezben játszani. Példát mutattak focistáinknak, akik félő, hogy ebből sem tanulnak semmit.

2015. április 28. 07:21
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Szó se róla, az utóbbi években a hokiba is rengeteg pénz folyt, de a káprázatos feljutás a legjobbak közé ismételten igazolta, hogy jó helyre is kerülhet a sportba fektetett pénz. Ha egy sportágban szisztematikus építkezés folyik, s nem számolatlanul dobják ki a pénzt az ablakon; ha tinédzserkorban nem elkényeztetett sztárokat nevelnek, akiket már ekkor csak az foglalkoztat, mennyit keresnek; ha meg tudják értetni velük: alázat nélkül felesleges is elkezdeni a versenysportot; és ha olyan szakembereket hoznak ide, akik tényleg értenek is a szakmához, akkor van is mire építkezni.

Abban, hogy ez a folyamat egyáltalán elkezdődhetett a hokiban, elévülhetetlen érdemei voltak a szapporói hősöknek, a 2008-as válogatottnak, amely hetven év után jutott fel az A csoportba. A hoki ezután került be a látványsportágak közé, így a társasági nyereségadó (TAO) révén sokkal több pénz áramlott a sportágba. Mára 19 nemzetközileg is elismert pálya áll a hokisok rendelkezésére, Szapporó előtt ez a szám nem érte el a tizet. Jelenleg 4400 igazolt hokis van az országban, akkor ennek a harmada volt. Azóta a külföldi csapatok is felfigyeltek a magyar hokisokra, többen Németországban, Csehországban játszanak. A Fehérvár együttese is egyre acélosabban szerepel a rangos osztrák hokiligában.

A krakkói világbajnokságon igazi sportolókat láthattunk a magyar válogatottban, akik átérezték azt, mit is jelent címeres mezben játszani. Példát mutattak focistáinknak, akik félő, hogy ebből sem tanulnak semmit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. április 28. 11:02
Az alattomos Népszava magyar sportolók sikereit is csak arra használja fel, hogy mocskoljon magyar sportolókat...
dorkoka
2015. április 28. 09:33
Miért kell az összehasonlítás? Most akkor jobb lett? Megint a pénznél kikötni? Igen, felfelé ível hokisainknak, na és. 70 éve hátrafelé korcsolyázni sem tudtunk, na beérett a siker, kis siker.
pollip
2015. április 28. 09:26
Ez nagyon durva kijelentés, nem nagyon kedves cikkíró azokról a sportolókról, akik nem nyernek valami nagyot a címeres mezben, pedig ők is átérzik és átélik a magyar válogatottság megtisztelését....stb. Én, mint nem válogatott, de sportoló kikérem magamnak!!!!!!
tóth mária
2015. április 28. 08:28
"Címeres mez"-ez a szerzőnek semmit nem mond, csak vetít!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!