Reklámadó – tragikomédia két felvonásban

2015. május 07. 19:42

Csák Máté földjén az értékek eltűnnek. Helyükbe lépnek a G. Fodor & Habony Művek által termelt politikai/kommunikációs árucikkek. Ezek eladásához persze nincs szükség független újságírókra.

2015. május 07. 19:42
Torba Tamás
Magyar Nemzet

„Leszögezhető, hogy mind az internetadó, mind a reklámadó a sajtó- és szólásszabadság korlátozására irányuló lépés. Hamisak azok az érvek, miszerint a kieső adóbevételekre mindenképp szükség van. Ismerve a magyar adórendszer kaotikus, logikátlan, aránytalan, igazságtalan és esetünkben kettős adóztatást jelentő voltát, bízvást állítható, hogy a kieső bevételt könnyen lehetne máshonnan pótolni. Például a professzionális versenysportok támogatásának csökkentésével. Még ha talán kevésbé mámorító is, mint holmi értékrenddel, alapjogokkal meg hasonló, a »hatékony kormányzást« akadályozó dolgokkal bíbelődni. A cél itthon szentesíti az eszközt.

Csák Máté földjén az értékek eltűnnek. Helyükbe lépnek a G. Fodor & Habony Művek által termelt politikai/kommunikációs árucikkek. Ezek eladásához persze nincs szükség független újságírókra. Így aztán valóra válik a régi vicc, miszerint a sajtószabadság azt jelenti, hogy az újságírók nyaralni mennek. Lassan a reklámcégek is bezárhatnak, mert mindenki a Google-/Facebook-kettős szolgáltatásait veszi majd igénybe. Őket ugyanis nem tudja megadóztatni a kormány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. április 28. 01:32
Időzavarban szenved. Keresse fel háziorvosát, gyógyszerészét!
2016. április 28. 01:32
Mindenkinek javaslom a Lovas István vezette TÖRÉSVONALAK-at. Nem fog csalódni!
2016. március 23. 17:30
Nem szorul magyarázatra, hogy egy magára valamit is adó jogállamban egy garázdaságért elítélt köztörvényes bűnözőt legfeljebb a rács mögött szoktak mutogatni, és nem a miniszterelnök vagy miniszterei környezetében. Ugyanakkor persze akár indokoltnak látszhat egy restaurátor tanácsadóként történő foglalkozása, ha Orbán messze felérő kezű szocialista amazonjára vagy Lázár politikai sokéltűjére gondolok.
Ellensúly
2015. május 13. 03:27
Miért nem független, nagyokos?! Nagyon bírom, amikor egyesekről ordít a tájékozatlanság, de azért nagy pofával osztják az észt. Barátom, ezzel a tudatlansággal és agresszivitással nagyon szépen beleillenél a szoclib agymosottak táborába. (Csak hogy tudd: Torba Tamás nem a Magyar Nemzetnél dolgozik. Az Echo TV egyik legjobb műsorában, a Lovas István vezette Törésvonalakban láthatnád hétről hétre, ha vennéd a fáradságot arra, hogy tájékozódj a közélet dolgairól.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!